reklama 11A

Taxis Snow Polo: Poprvé na sněhu! Do Pardubic míří mezinárodní týmy

ikonka

Zimní koňské pólo je tradičním lákadlem sezony ve Svatém Mořici a Kitzbühelu. První březnový víkend se poprvé uskuteční v Česku. Jeho dějištěm bude zasněžená ledová plocha na pardubickém závodišti. Hlavní fázi turnaje můžete živě sledovat na EquiTV.
21.02.2019 07:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Už jen devět dní zbývá do startu mezinárodního turnaje koňského póla Taxis Snow Polo, který o prvním březnovém víkendu odehrají na závodišti v Pardubicích týmy z několika zemí. 
 
Na mobilní ledové ploše, kterou na závodišti vybudovala Nadace pro rozvoj města Pardubic, se představí týmy reprezentující Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a smíšený tým složený z hráčů několika evropských zemí. Rozhodčí přijede z Velké Británie.
 
Zatímco ve Svatém Mořici nebo Kitzbühelu už zimní koňské pólo zapustilo kořeny, v Česku půjde o unikátní událost. "Turnaj TAXIS SNOW POLO je pro nás velká výzva. Takový sportovní podnik se u nás ještě nekonal. Nechceme ale zůstat jen u zimního turnaje, během roku plánujeme další dva turnaje – Taxis Polo Cup na trávě a Taxix Beach Polo na písku," řekl v oficiální tiskové zprávě místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Martin Korba.
 
Ledová plocha kluziště musí být pro potřeby zimního póla upravena. Díky partnerům a sněhovému dělu bude pokryta vrstvou sněhu. "Znamená to pro nás náročnou přípravu, ale jsme připravení bojovat nejen na hřišti, ale také s počasím," řekl viceprezident České asociace hráčů koňského póla Jan Průcha.
 
Kromě sportovního vrcholu pod záštitou České asociace hráčů koňského póla, hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického čeká na diváky i bohatý doprovodný program. Diváci si budou moci prohlédnout stáje a setkat se osobně s hráči, ale také se sami posadit na koně a zkusit si pólo zahrát. Připravuje se i dětská klání.
 
Turnaj TAXIS SNOW POLO se koná ve dnech 1. – 3. března 2019. Jeho stěžejní část je na programu v sobotu 2. března od 14:00. Finálový zápas je plánován na 17. hodinu. Internetová televize EquiTV bude sobotní program přenášet v živém streamu, čtvrthodinový sestřih turnaje odvysílá Česká televize.
 
Podrobnější informace o turnaji a časový harmonogram všech tří dnů turnaje jsou k dispozici na internetových stránkách Taxis Snow Polo. Vstupné v pátek a v neděli je zdarma, vstupenku na sobotu lze zakoupit v síti Ticketstream nebo přímo na místě konání turnaje. Hlavními pořadateli turnaje jsou Aviator Polo Club a Dostihový spolek a.s.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE