reklama 11C

Češi uspěli na CVI Frenštát. Jan Hablovič získal hodnocení přes 8 bodů

ikonka

V neděli 30. června vyvrcholily ve Frenštátě pod Radhoštěm mezinárodní voltižní závody CVI. Českým reprezentantům se dařilo. Získali několik předních příček. Jan Hablovič si v tříhvězdové kategorii mužů vyhrál s vysokým hodnocením přes 8 bodů!
01.07.2019 11:24  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Fotogalerie: Petr Videnka
 
Čeští voltižéři uzavřeli v neděli 30. června úspěšně svou účast na kvalitně obsazených závodech CVI ve Frenštátě. Želízka v ohni měla domácí reprezentace zejména v kategoriích skupin, mezi juniorkami i v tříhvězdových soutěžích seniorů. 
 
Dlouhodobě dobře závodící juniorka Tereza Czyžová cvičila tradičně s Aladinem pod vedením Ondřeje Svobody. Tentokrát v CVI2* nestačila na Slovenku Sáru Solteszovou. Se známkou 7,783 skončila druhá. Slovenská jezdkyně získala přes 8 bodů. Dobře si vedla juniorská skupina v kategorii dvou hvězd. Zástupci pořádajícího klubu TJ Slovan Frenštát vyhráli po výkonech na Aladinovi. 
 
V tříhvězdové úrovni se vysokým hodnocením blýskl Jan Hablovič. Cvičil na koni Tymian, jehož lonžovala Libuše Hablovičová. Od rozhodčích dostal průměrnou známku 8,022. Za volnou sestavu dostal dokonce přes 8,7. Ve své kategorii měl jen jednoho soupeře, Rusa Aleksandra Stikina, který mu svými výkony nemohl konkurovat. 
 
Mezi ženami byla největší naději Kateřina Kocurová. Ta vybojovala s Patriotem NF a lonžérkou Andreou Videnkovou mnohem početnější kategorii třetí místo. Zapsala si 7,248. Druhá skončila Blanka Nemeth z Maďarska s koněm Kincses a vítězkou se stala švýcarská reprezentantka Pascale Wagner. Ta cvičila s Tymianem pod vedením Libuše Hablovičové. 
 
V soutěži seniorských skupin při CVI3* dokončili voltižéři z Albertovce na druhé příčce. Cvičili s Patriotem a získali známku 7,388. Jen s nepatrným rozdílem dvou desetin bodu je překonala skupina Salzmunde I na koni Summersby. 
 

Kompletní výsledky najdete ZDE





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE