reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Ve Frenštátě se posedmé závodilo při voltižním CVI

ikonka

Připomeňte si s námi v krátkém video souhrnu to nejdůležitější ze sedmého ročníku mezinárodních voltižních závodů CVI. Ty hostil Frenštát pod Radhoštěm. Byly tam k vidění zajímavé sportovní výkony, a to i v podání českých zástupců.
02.07.2019 21:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV Z FRENŠTÁTU NAJDETE ZDE

Frenštát pod Radhoštěm se posedmé v řadě stal dějištěm mezinárodních voltižních závodů CVI. Ty se konaly ve dnech 28. až 30. června a k účasti přilákaly silnou konkurenci včetně reprezentantů z jižní Ameriky či z nejúspěšnějších evropských zemí.

Vypsaná byla dlouhá řada kategorií, Česká republika měla největší šance ve dvou a tříhvězdových soutěžích. Mezi nejúspěšnější domácí reprezentanty patří Tereza Czyžová. V loňském roce ve Frenštátě nenašla v kategorii CVI2* juniorů přemožitele. Letos se však musela spokojit s druhým místem.

Dvouhvězdovou soutěž skupin vyhráli členové pořádající Tělovýchovné jednoty Slovan Frenštát pod Radhoštěm s hodnocením vyšším než 7,5 bodu. Vítězství na úrovni dvou hvězd slavila i česká reprezentantka Adéla Kotolová v kategorii dětí. K úspěchu ji pomohl zkušený drásovský kůň Landar a jeho lonžérka Petra Cinerová.

V soutěžích s třemi hvězdami obhajovala loňské prvenství Kateřina Kocurová s Patriotem NF. V silné konkurenci dalších osmi seniorek skončila třetí. Zapsala si v průměru 7,248 bodu. 
První příčku vybojovala švýcarská jezdkyně Pascale Wagner, která startovala na tlumačovském koni Tymian. V roli lonžéra se představila Libuše Hablovičová. Ve výborné formě se představil vítěz seniorské soutěže mužů Jan Hablovič. Ve startovní listině měl sice jediného soupeře, Rusa Aleksandra Stikina, ale známka v hodnotě více než 8 bodů ukazuje na špičkové výkony.

Velká očekávání provázela i tříhvězdovou soutěž skupin. Na druhém místě stanuli členové jezdeckého klubu Voltiž Albertovec. Za své výkony s Patriotem lonžovaným Andreou Videnkovou získali hodnocení přesahující 7,3 bodu. Pouze o 26 setin bodu je překonali členové německé skupiny Salzmunde I.

Foto: Petr Videnka





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE