reklama 11D

Stretton už po Velké utekl z výběhu. Je to náš Kajínek, říká Popelka

ikonka

Strettonův trenér Stanislav Popelka je s odstupem času spokojen s druhým místem svého svěřence i s předvedeným výkonem. Stretton i jeho tréninkový kolega Mahony se vrátili domů v pořádku, druhý jmenovaný letos možná ještě jednou poběží.
16.10.2019 15:10  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Jen těsně druhý proběhl kolem cílové podkovy 129. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou devítiletý hnědák Stretton v barvách stáje Nýznerov. V jeho sedle byl anglický žokej Thomas Garner, který v současné době působí ve Spojených státech amerických. Po téměř 15 letech se mohl stát dalším zahraničním jezdcem na nejvyšších stupních vítězů. O triumf v letošní Velké pardubické statečně bojovali s Theophilem. Trenér Stanislav Popelka měl v dostihu dva svěřence, tím druhým byl Mahony.
 
 
Jak hodnotíte výkon Strettona a Thomase Garnera?
 
Stretton šel velice dobře, podal statečný výkon. Byl téměř celou dobu vpředu, i když měl žokej jiné ordre. Byl příliš aktivní.  Měl Strettona schovat do koní, nechat ho odpočívat. Ale Tom to vyhodnotil jinak, nechal ho více cválat vpředu. Dal na svůj pocit a vzal to na sebe. Vedoucí Bridgeur měl docela odstup, Stretton vlastně vodil zbytek pole a stálo ho to příliš sil.
 
 
Stálo ho to i vítězství?
 
Kdoví, jak by to dopadlo. To by byla čirá spekulace.
 
 
Převládá radost z druhého místa, nebo někde v hlavě je i zklamání, že to možná mohlo vyjít?
 
Stretton ještě v půlce cílové roviny vedl, takže první dojem bylo zklamání. S odstupem času ale převládá radost. Je to kůň českého chovu. K nám přišel po loňské Velké pardubické, ve které byl třetí. Musím poděkovat majitelům, že si nás vybrali a že nám dali důvěru. Přicházel k nám s vizitkou dobrého koně.
 
 
Thomas řekl, že Stretton byl vloni třetí, letos druhý a že když přijede příští rok, bude první…
 
Tom si s koněm rozumí, rád jezdí do Pardubic. Otázka další spolupráce je ale otevřená, bude záležet na zdraví koně, na zdraví žokeje a teprve pak budeme přemýšlet, jestli bude Thomas Strettona jezdit.
 
 
Jak se má Stretton den po Velké pardubické?
 
Je v cajku, vyválel se v ohradě a taky nám už utekl. On je takový notorický útěkář, ale neutíká daleko. Prostě se pase z druhé strany ohrady. Je takový náš motýlek, nebo možná Kajínek?
 
 
V letošní Velké pardubické jste měl na startu také Mahonyho, loňského vítěze Ceny Labe. Bohužel ale měli problém na Taxisově příkopu a s Niklasem Lovénem upadli…
 
Mahony vzal Taxis z dálky a už to nešlo ustát. Je trochu bolavý, ale naštěstí to není nic vážného a bude mít čas to rozhýbat. Oba – Mahony a Stretton – teď budou odpočívat. Stretton už bude mít volno, u Mahonyho uvidíme, v jaké bude kondici. Třeba ještě pojede na závěrečné dostihy do Pardubic. Bude záležet na jeho aktuálním stavu. 
 
 
Zdroj: tisková informace Závodiště Pardubice
Foto: Ivan Krejza




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE