reklama 11D

Stáj Al-Kham-Sa vyrostla z kravína. Už dvacet let tam chovají poníky

ikonka

Jezdecká stáj Al-Kham-Sa Zlámanka se nachází šest kilometrů od Kroměříže. Je zaměřena především na chov poníků a s nimi spojený sport. Na on-line exkurzi areálu s více než dvacetiletou tradicí nás pozvala Terezie Daňková.
04.02.2022 12:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Areál Jezdecké stáje Al-Kham-Sa Zlámanka vznikl z bývalého kravína zhruba před dvaceti lety a majitelé Lucie a Petr Daňkovi stále toto místo svépomocí vylepšují a s láskou postupně zdokonalují. 
 
Objekt momentálně disponuje pětatřiceti boxy, z toho dvacet boxů má rozměr 3 x 4 metry. Ty zbylé jsou o něco menší a slouží pro menší poníky. V areálu si zakládají na tom, že koně mají možnost téměř celodenního výběhu, a proto je zde několik větších i menších travnatých výběhů. Pro seniorské a juniorské koně, kteří si buď užívají důchod nebo mládí, mají dvě velké travnaté pastviny o rozměru pět hektarů s přístřeškem a přilehlým lesíkem. 
 
„Jsme rodinná stáj a zakládáme si nejvíce na rodinné atmosféře a přístupu. Proto v salonku, kde se mohou konat svatby a oslavy, pořádáme také posezení pro naše klienty. Disponujeme i prázdninovým domečkem, kde je možnost ubytování. V areálu jsou tři sedlovny, mycí box, venkovní i vnitřní posezení s výhledem do jízdárny, dětské hřiště anebo zoo koutek se zakrslými zvířátky,“ přiblížila dcera majitelů Terezie Daňková, jež se stará mimo jiné o výcvik jezdců a koní i sportovní management.
 
Stáj je převážně zaměřena na chov sportovních poníků, přičemž mnoho z nich se tradičně umísťuje v top 10 při mistrovských kláních, a to jak v drezuře, tak v parkuru. „Máme tři vlastní plemenné hřebce zařazené v akceleračním programu a kvalitní kobyly, které pro tento chov využíváme a pečlivě vybíráme. Také se zaměřujeme na nové dětské talenty, proto provozujeme výcvik dětí od úplných začátků až po samotnou závodní kariéru,“ doplňuje Daňková.
 
V areálu je možné využívat venkovní jízdárnu o velikosti 40 x 45 metrů, drezurní obdélník s rozměry 20 x 60 metrů a velkou výhodou jsou členité terény a kopce v okolí, které jsou perfektní pro vybudování kondice či aktivní odpočinek po závodech.
On-line exkurzi areálu můžete absolvovat prostřednictvím připravené fotogalerie, do níž se dostanete kliknutím na úvodní fotografii výše. 
 
Foto: poskytla Terezie Daňková



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE