reklama 11C

Sofie Najmanová zakončila závody v Šamoríně třetím vítězstvím

ikonka

V neděli 18. září vyvrcholily mezinárodní závody v Šamoríně, kde potřetí za víkend zvítězila Sofie Najmanová, a to v Grand Prix mladých jezdců. Nikola Bielíková a Vladimír Tretera obsadili druhé a třetí místo v Grand Prix na výšce 150 centimetrů.
18.09.2022 17:15  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Vrcholem mezinárodních závodů v Šamoríně byla tříhvězdová Grand Prix s výškou překážek 150 centimetrů. Českou republiku v této soutěži reprezentovali čtyři čeští jezdci, z nichž dva dokončili bez trestných bodů a postoupili do rozeskakování. Byli jimi Nikola Bielíková s Carisonem a Vladimír Tretera a Gangster V/H Noddevelt. Čisté konto udrželi i ve zkráceném parkuru a časy je zařadily na druhé a třetí místo z celkem čtyř jezdců startujících v rozeskakování. Vítězem se stal Frank Schuttert s koněm Gream. Další dva čeští jezdci, Aleš Opatrný a Marek Klus, v základním parkuru jednou chybovali a zařadili se na šesté a osmé místo výsledkové listiny.
 

Psali jsme: Najmanová, Kovářová a Písařík přidali další tři vítězství ze Šamorína

 
Velmi vydařený víkend prožívala Sofie Najmanová, která si v neděli připsala třetí vítězství. Tentokrát se jednalo o Grand Prix mladých jezdců a soutěž se jela na výšce 140 centimetrů s rozeskakováním. Do toho postoupily tři české jezdkyně. I v tom předvedla bezchybný výkon Sofie Najmanová s Nativiem van het Leliehof a nejrychlejší čas jí zajistil vítězství. Druhou nejlepší jízdu předvedla opět reprezentantka České republiky, Mariana Michlíčková. Ta sedlala koně Dalton de Tiji. Do rozeskakování se probojovala i Nyna Bartoňková, ta se však po jedné chybě musela spokojit s šestým místem. V juniorské Grand Prix se na pátém místě po jedné chybě umístila Laura Najmanová s klisnou Cocolina Z.
 

Čtěte také: Úvodní závodní den v Šamoríně byl vítězný pro tři české jezdce

 

Sofie Najmanová ke svému působení v Šamoríně poskytla krátký komentář: „V Šamoríně jsem závodila již druhý týden, který byl výsledkově sice úspěšnější, ale spokojená jsem i s bezchybnou jízdou v Poháru národů předešlý víkend. Měla jsem na těchto závodech celkem čtyři koně, dva mladé a dva starší pro soutěže mladých jezdců, ve kterých se perfektně doplňovali a Jayden zvítězil v sobotu, s Nativiem se mi podařilo vyhrát v nedělní Grand Prix.“
 
„Tento týden mi parkury přišly podstatně náročnější, než tomu bylo ten minulý. Finále pro šestileté koně bylo opravdu technických 130 centimetrů, stejně tak byly náročnější i kurzy pro mladé jezdce, i když nebyla velká obsazenost. V soutěži startovalo vždy okolo dvaceti dvojic,“ popsala Sofie Najmanová obtížnost soutěží. Náročnější byl druhý týden závodů i kvůli výraznému ochlazení a povětrnostním podmínkám, které jezdce potrápily. „Byla velká zima, jeden den dokonce pršelo a o víkendu foukal velmi silný vítr, takže bylo náročné udržet koně v pohodě a v klidu. Například některým mým soupeřům popadaly na kolbišti skoky, někdy i celá kombinace. Ale je to něco, s čím musíme všichni počítat, mně se závody vydařily na jedničku a doufám, že takhle budeme pokračovat i nadále,“ uzavírá mladá jezdkyně.
 
Foto: poskytla Sofie Najmanová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE