reklama 11D

Sezona začala pro Jiřího Tměje dobře. Zatím jsme moc spokojeni, říká

ikonka

Parkurový reprezentant Jezdeckého klubu prof. Magdalény Hrabánkové vstoupil do letošní sezony velmi úspěšně. Po šestém místě v brněnské Velké ceně přidal další dobré výsledky v Martinicích. V rozhovoru zmínil další plány pro nadcházející týdny.
03.06.2021 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jiří Tměj se již stihl v tomto roce zúčastnit několika parkurových mítinků, při nichž velmi dobře reprezentoval Jezdecký klub profesorky Magdalény Hrabánkové. „Zatím jsem já i celý náš tým velmi spokojeni, koně podávají stabilně dobré výkony a letošní sezona pro nás začala opravdu moc dobře,“ konstatuje Jiří. 
 
Letošní sportovní období zahájil Jiří Tměj při prvním kole Českého skokového poháru v brněnském jezdeckém areálu. Ve Velké ceně skončil na šestém místě se svou stájovou jedničkou, desetiletým oldenburským hřebcem Crosby DK (Cachas x SandroZ). „Dařilo se mi i v Martinicích. Při nedělní Grand Prix Martinice jsem s Crosbym skončil také šestý a dvakrát jsem zvítězil v soutěži stupně S, což jsem ještě doplnil druhým místem z ST. Takže letos je to zatím velmi vydařený začátek,“ přidává Jiří Tměj své cenné úspěchy. 
 
Další nedílnou součástí pracovní náplně Jiřího Tměje a jeho týmu jsou starty v rámci seriálu Kritérium mladých koní. Jelikož se z velké části zabývají vlastním chovem sportovních koní, tak je tento typ závodů také velmi často zařazován do plánu a chystají se účastnit i dalších kol a případného finále. „Myslím si, že je to určitě dobré s mladými koňmi jezdit na tyto závody. Koně se okoukají a získají nové důležité zkušenosti a celé je to doplněné zajímavým hodnocením. Jde to také ruku v ruce s případným prodejem, jelikož někteří majitelé kladou důraz na dobré hodnocení a umístění.“
 

Nepřehlédněte: Jiří Tměj: Jako autoklempíř bych se neuživil, byl jsem tam kvůli koním

 
V průběhu prodloužené zimní sportovní přestávky se Jiří Tměj snažil pracovat na svém jezdeckém projevu a na zkvalitnění sedu. Do tréninkových plánů často zařazoval drezurní tréninky pod vedením Daniely Křemenové a skokovou přípravu a gymnastiku prováděl pod dohledem svého stájového kolegy Zdeňka Hrušky a také svého otce, s nímž spolupracuje od svých jezdeckých začátků. 
 
„Momentálně je mou stájovou jedničkou již zmiňovaný Crosby DK, s nímž jsme aktuálně na výkonnosti 145 centimetrů. Pokud vše půjde podle plánu, tak bychom se mohli ještě o úroveň výše posunout. Další součástí mého týmu koní je letos osmiletý Londonderry DK, který také začíná s parkury vyšší obtížnosti a třetí stálicí je můj rychlík Atila, ten by se mohl letos dostat na úroveň 140 centimetrů,“ představuje Jiří Tměj své koně. K tomu má možnost připravovat ještě další nadějné mladé koně z chovu paní Dany Kováčové, těmi jsou Kannthago DK, Diego DK a Dárius DK. 
 
V následujících týdnech bude Jiří se svými mladými koňmi startovat při Malé ceně Písku. Poté se přesune s těmi zkušenějšími do Olomouce, kde bude probíhat Světový pohár a dále je zařazen velmi tradiční parkurový podnik Memoriál Jana Papouška v Martinicích. „Za úplný vrchol této sezony považuji pravděpodobně mistrovství České republiky a samozřejmě budu rád za další kvalitní výkony a dobrá umístění,“ dodává Jiří Tměj.  
 
Foto: Martina Kůstková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE