reklama 11B

Severomoravští ovládli první kolo mistrovství ČR družstev v Olomouci

ikonka

Druhý závodní den parkurového mistrovství České republiky v Olomouci přinesl druhé kolo soutěže jezdců do 25 let i první kola pro ženy a družstva. Právě týmovým kláním páteční program vyvrcholil. Nejlepší formu předvedli severomoravští jezdci.
16.07.2021 19:38  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Do prvního kola mistrovské soutěže oblastních družstev na úrovni stupně S** (130 centimetrů) nastoupilo 15 celků. 
 
Výbornou formu předvedli na kolbišti olomouckého Equinet Sport Centra především jezdci ze severní Moravy, kteří jsou po pátečním kole v čele. První místo si průběžně drží tým Severní Morava 1, a to především díky bezchybným výkonům Marka Hentšela s Deborah HF a Lucie Strnadlové s Francescou. Po jedné chybě zapisovali Jakub Ludvík (Christin-L) a Marek Klus (Venezia Polt), přičemž nejhorší z výsledků se škrtal. 
 
Severomoravským jezdcům se velmi dařilo, neboť na průběžné druhé pozici je tým Severní Morava 2. Josef Kincl, Tereza Vysoudilová, Tomáš Bajnar a Valentýna Poláchová mají na kontě pět trestných bodů. O třetí pozici se dělí dva týmy s šesti trestnými body, a to Severní Čechy 1 a Východní Čechy 1. 
 
Obhájci loňského zlata, tým Jižní Morava, jsou průběžně s devíti trestnými body pátí. Do druhého kola postupuje celkem deset družstev. Pro postup do druhého kola tentokrát stačilo 18 trestných bodů. 
 
Během pátku odstartovala také soutěž žen, v níž si osm jezdkyň nepřipsalo žádnou penalizaci. Mezi nimi je i obhájkyně zlata Sára Finsterle, která však letos sedlá jiného koně než vloni v Martinicích, a to klisnu Elektru 3. Pro jezdce kategorie U25 bylo připraveno již druhé kolo. Do sobotního finále mají nejlepší výchozí pozici Nicola Grünthalová a Natálie Ulčová, které dosud nezaznamenaly ani jeden trestný bod.
 
Sobotní program bude zahájen v 9:30 hodin. Uskuteční se nejprve druhé kolo žen, následovat bude od 12:00 hodin závěrečný díl kategorie U25 a ve 14:30 hodin přijdou na řadu jednotlivci. 
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tiskový servis ESC Olomouc



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE