reklama 11D

S Vladimírem Bednářem nás propojil podcast EquiTV, prozradila Mücková

ikonka

Koncem roku 2020 vyšel prostřednictvím internetové televize EquiTV podcast s parkurovou jezdkyní Terezou Mückovou, v němž uvedla, že je aktuálně na volné noze a hledá novou stáj, kde by se usídlila. Krátce nato přišla zajímavá pracovní nabídka.
19.05.2021 13:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Sportovní sezona 2021 je pro parkurovou jezdkyni Terezu Mückovou ve znamení spolupráce s Vladimírem Bednářem. Aktuálně má na Ptýrově v péči sedm koní a s ježděním vypomáhá i v Číčovicích. V krátkém rozhovoru také naznačila, že má ve stáji zajímavou novinku.
 
Rok 2021 vám přinesl spoustu novinek. Jak se vám aktuálně daří?
 
Mám se dobře, aktuálně mám opravdu spoustu práce, musím přiznat, že jsem trochu unavená. Sídlím na Ptýrově, kde mám v péči sedm koní. Jeden z nich je moje klisna, zbylých šest patří Vladimíru Bednářovi. Teď koupil dva nové koně do vyššího sportu - když se to podaří, mladí se nabídnou k prodeji, abych vše lépe zvládala. Krom toho totiž jezdím ještě tři až čtyřikrát v týdnu do Číčovic ke Karlu Lacinovi. Každopádně jsem ráda, že nemám jen samé mladé koně, ale i koně do vyšších soutěží.
 
Na základě čeho vznikla spolupráce mezi vámi a pane Bednářem?
 
Pan Bednář mi zkraje roku zavolal s tím, že by rád na Ptýrově nějaké novinky a poslechl si můj rozhovor s Pepou Malinovským, kde jsem mluvila o tom, že sháníme nějaké nové působiště. Nabídl mi, abych přijela, a popovídali jsme si o tom. Dohodli jsme se a od té doby jsem na Ptýrově.
 

Nepřehlédněte: Tereza Mücková: Jít na volnou nohu nebylo snadné. Hledáme vlastní stáj

 

Jste v novém působišti spokojená?
 
Ano, jsem spokojená, mám k dispozici super koně, ale zároveň jsem v práci často i čtrnáct hodin denně. Všechno to dělám tak nějak sama, s něčím mi občas pomůže přítel, ale koně jezdím jen já. Snažím se všechny odjezdit, i když jedu na závody. Trenérské aktivity jsem musela hodně omezit, k několika jezdcům ještě dojíždím, ale směřuji to spíš k tomu, aby za mnou jezdili lidi na Ptýrov.
 
Říkáte, že někteří z mladých koní jsou k prodeji. Máte tedy aspoň vyhlídku, že se vám trochu uvolní ruce, je to tak?
 
To ano. Na jednu stranu se těším, že budu mít víc času, na druhou stranu jsem si je vypiplala a beru je už za své. Je to těžké.
 
Naznačila jste, že máte k dispozici slibné koně do vyšších soutěží. Můžete prozradit jaké?
 
Prozradím, že máme na Ptýrově novou posilu v podobě dvou nových koní, ale zatím nebudu říkat, o které koně jde. Ale budete koukat. Napovím, že už jste mě s nimi viděli.
 
Tak to vás budeme s napětím sledovat. Kam se chystáte v nejbližších týdnech?
 
Příští víkend bychom chtěli vyrazit do Šamorína, následně to vidím na Český skokový pohár v Praze a bude potřeba taky něco objet s mladými koňmi.
 
Foto se svolením Terezy Mückové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE