reklama 11D

Tereza Mücková: Ikares se chystá na sezonu, připouštět zatím nebude

ikonka

Vítězství mezi pětiletými a šestiletými hřebci v rámci seriálu KMK získal v roce 2018 a 2019 Ikares Karsit v sedle s jezdkyní Terezou Mückovou a na základě těchto úspěchů byl také uchovněn. Tereza nám prozradila, jaké má plány do nadcházející sezony.
06.05.2020 16:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Krátce po finále chovatelského seriálu Kritérium mladých koní 2019 jsme navštívili vítěznou dvojici kategorie šestiletých hřebců. Tereza Mücková a Ikares Karsit sídlí v lázeňských Velichovkách a s pomalu se otevírající sezonou začínají plánovat. Po zimě jsme se opět spojili a zajímalo nás, jak se u nich vyvíjí situace. "Po vítězství v pětiletých i šestiletých hřebcích v rámci KMK jsme zaznamenali ze strany chovatelů zájem o připouštění Ikarem Karsit, zatím jsme se však s majitelem domluvili, že bude dále pokračovat ve sportu a připouštět v letošním roce nebude. Na začátku sezony by měl startovat v soutěžích do 120 a 130 centimetrů, a pak se uvidí. Každopádně vypadá dobře a těší se na sezonu," prozradila Tereza.
 
V úterý 5. května  byla zveřejněna informace o tom, že chovatelský seriál KMK 2020 odstartuje dle původního časového harmonogramu, tedy již 20. května, zajímalo nás tedy, jestli Tereza letos plánuje účast v tomto podniku s novými přírůstky ve stáji. Reagovala následovně: "Jak to bude vypadat s letošní účastí při KMK se teprve uvidí. Loni jsem měla šestileté koně a ty už odrostli, v úvahu připadá jedině valach, kterého jsme koupili loni na podzim, a ten je letos čtyřletý. Určitě se s ním však nechystám hned na první kolo do Písku, na to zatím není připravený."
 
Jezdkyně uvedla, že dosavadní vládní omezení se jí příliš nedotkla. "Denní program fungoval ve stejné rutině, jen jsme zatím nejezdili nikam na závody. Zhruba dva měsíce zpátky jsme začali s koňmi skákat a doufali jsme, že vůbec nějaká sezona bude. Poprvé pravděpodobně vyrazíme do Zduchovic a dál vyčkáváme, čekáme na rozpisy," popisuje aktuální situaci Tereza a dodává: "Stájovou jedničkou by měl být v roce 2020 Control Me Karsit, pokud bude po zdravotní stránce v pořádku. Loni jsme ho ze zdravotních důvodů po Ptýrově stáhli, ale nyní je v pořádku. Ráda bych s ním absolvovala Velké ceny, budou-li se nějaké konat. Na podzim jsme koupili také desetiletou klisnu po Catoki, ta by se těchto soutěží také mohla účastnit. Uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet dále."
 
Foto Pavlína Záhorová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE