reklama 11B

Queenie ve Svržně ohromila porotu při Šampionátu skoku ve volnosti

ikonka

V sobotu 22. října se ve Dvoře Svržno uskutečnil osmý ročník Šampionátu skoku ve volnosti, kterého se zúčastnilo na sedm desítek dvou až čtyřletých koní. Doslova učebnicový výkon předvedla tříletá klisna Queenie, jež obdržela známku 9,63.
22.10.2022 22:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto v galerii: Martina Kůstková
 
Šampionát skoku ve volnosti, který se konal v Hostouni již poosmé, byl tradičně rozdělen do šesti soutěžních kategorií podle věku a pohlaví zúčastněných koní. Těch bylo nahlášeno přes sedmdesát, a i když jich několik nakonec nedorazilo, sešla se v hale Dvoru Svržno velmi silná konkurence.
 
Vítězkou soutěže dvouletých klisen se stala Lecram z Hájů, a to díky 8,65 bodům. Chovatelem klisny po 26,31 Lamaze TN z matky po 895 Phill je Václav Žižka z Chebu – Háje. Jen o jednu setinu nižší známku získal dvouletý Callman, jenž tak ovládl tuto věkovou kategorii hřebců a valachů. Tento kůň po hřebci Tallman TN z matky po Caradox patří Nikol Šestákové, ale z úspěchu měl jistě radost i chovatel Jiří Hochman z Velvar. 
 
Nejvyšší známka 9,63 padla v soutěži tříletých klisen. Komise ji udělila Queenii po Quickthago VDL z matky po Toulon, jejíž majitelem a chovatelem je Zucht & Reitsport Allgau z Německa. V soutěži hřebců a valachů stačila tentokrát k triumfu známka 8,69. Udělena byla Tinderovi vh Grenske po otci Quido van het Grenske z matky po Etoulon VDL. Kůň je v majetku Šárky Kopáčkové, chovatelem je Het Grenske z Belgie. 
 
V nejstarších kategoriích padaly opět známky převyšující devět bodů. Nejlepší ze čtyřletých klisen byla Chacoon's Ally – K po Chacoon Blue z matky po 2614 Vals, jejíž chovatelkou i majitelkou je Kamila Jančová. Stradivarius VD po Nixon van´t Meulenhof z matky po Arko III nenašel přemožitele mezi hřebci a valachy díky zisku 9,08 bodů.
 
Titulní foto: Karel Rozboud, fotogalerii připravila Martina Kůstková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE