reklama 11D

První kontrola cílové roviny v Pardubicích. Jockey Club byl spokojen

ikonka

V pátek 26. dubna proběhla první kontrola cílové roviny v Pardubicích. Zástupci Jockey Clubu ČR v současné době věří, že květnové uznání dráhy bude mít pozitivní výsledek. Správce Jiří Janda nastínil chystané práce a další postup pořadatele.
27.04.2019 15:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Zahájení dostihové sezony v Pardubicích, naplánované na středu 8. května, v tuto chvíli není ohroženo. Uvedl to Jockey Club ČR v sobotní tiskové zprávě, podle níž pardubická dráha včetně cílové roviny může být doporučena k uznání.
 
Definitivní verdikt padne v rámci samotného uznání překážkové dráhy, které proběhne zřejmě 6. května. “Správce dráhy MVDr. Jiří Janda udělal všechno pro to, aby celá dráha včetně pásu v cílové rovině byla dobře připravená,” konstatoval Jockey Club.
 
Řídící dostihová autorita vychází z kontroly provedené v pátek 26. dubna za přítomnosti zástupců výboru České asociace steeplechase a Překážkové komise. Za Jockey Club ČR se zúčastnili handicapeři Jaroslav Fabris, Jan Žid a generální sekretář Martina Krejčí.
 
"V místě cílové roviny se nachází pás (dlouhý cca 60 m, široký cca 15 m), v kterém není poničený starý travní drn a mezi ním prorůstá nově zasetá tráva. Pás je zapískován a pravidelně zavlažován. Dále byl podroben před zraky přítomných zkušebnímu galopu," uvádí tisková zpráva.
 
Podle správce dráhy Jiřího Jandy bude zmiňovanému pásu v příštích dnech věnovaná zvýšená péče. Mimo jiné dojde k přihnojování železitým hnojivem (Ferosol), tak aby došlo ke sjednocení barvy trávy.
 
V místě, kde byl odstraněn živý plot, budou vysázeny sazenice o výšce asi 40 centimetrů a před ně směrem do dráhy bude umístěna nová plastová bariéra. Po prvním dostihovém dnu bude podle tiskové zprávy následovat rutinní úprava s cambridgeskými válci, aby se travní drn zapravil zpět do půdy. Druhý den dojde k posekání trávy, dále k zakompostování společně se zapravením dalšího travního semene a zapískování, budou zasypány díry.
 
Současný stav cílové roviny v Pardubicích je následkem instalace mobilního ledového kluziště v rámci projektu “Zimního parku”, které bylo demontováno v březnu.
 
Hlavním dostihem zahajovacího dne 8. května bude Úvodní cross country Koroka, v sobotu 25. května následuje první kvalifikace na Velkou pardubickou a další dva dostihové dny jsou naplánovány v červnu.
 
 
Foto: Jockey Club ČR




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE