reklama 11A

Jir Sun pátý v německém listed, Scuderia Aichner za peníze ve Francii

ikonka

Náročný vstup do sezony připravila stáj Lokotrans své sprinterské hvězdě Jir Sunovi. Šestiletý valach se na Velikonoční pondělí vydal do listed v Kolíně nad Rýnem, kde obsadil páté místo. Steepleři Scuderie Aichner SRL se umístili v Compiegne.
10.04.2023 19:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Že Jir Sun může v německé listed konkurenci uspět, dokázal už loňskou druhou příčkou v Hannoveru. V pondělním Sauren Dachfonds-Rennen (1300 m, 25 000 eur) patřil proti soupeřům ze tří různých zemí s kurzem 188:10 k outsiderům, ale na dráze se papírové rozdíly rychle setřely. Po startu Martin Laube stáhl Jir Suna na předposlední pozici, za ním už cválala pouze pozdější vítězka Clever Candy.

Díky tomu se vyhnul několika kolizním situacím uprostřed pole a v cílové rovině nasadil k táhlé koncovce. 300 metrů před cílem se na vnitřní straně vyvezl vedle vedoucích koní a zapojil se do souboje o nejvyšší příčky. Za distancí však nezareagoval na rozhodující zrychlení nejlepší trojice a doběhl pátý s odstupem 3 1/2 délky a krátkou hlavu za vítězkou a délku za poslední dotací.

S honorovanými výsledky se naopak vrací z Compiegne dvojice překážkářů trenéra Josefa Váni mladšího a Scuderie Aichner SRL. Peace Garden finišoval na měkké dráze třetí ve štědře dotovaném steeplechase handicapu Prix de la Rochelle (3800 m, 110 000 eur) a stejnou příčku po velké stíhací jízdě v závěru vybojoval i Gap Pierji v krosu Prix Jacques de Vienne. Oba valachy odjezdil žokej Jan Kratochvíl.

Naprázdno nevyšel ani třetí z loňské Velkej jarnej ceny Apollon, který bral ve velmi těsném doběhu classe 3 Prix JSL Saone et Loire (1700 m, 8500 eur) na závodišti Paray-le-Monial páté místo necelou délku za vítězem. V sedle svěřence trenéra Zdena Koplíka byl žokej Jaromír Šafář.

Foto: Wettstar / Deutscher Galopp




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE