reklama 11B

Příhoda získal zlato na MČR ve všestrannosti. V parkuru byl bezchybný

ikonka

Miloslav Příhoda parkury skákat umí. Potvrdil to i během posledního dne mistrovství ČR seniorů ve všestrannosti v Humpolci, kdy v pozici lídra předvedl bezchybnou jízdu a získal zlato. O medaile bojovali i jezdci dalších věkových kategorií.
23.07.2023 20:37  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

V Humpolci se ve dnech 20. až 23. července odehrálo mistrovství České republiky ve všestrannosti. Jako zásadní se ukázala disciplína číslo dvě, tedy terénní zkouška, která hodně změnila podobu pořadí jezdců po drezuře. V parkurech už většina lídrů v jednotlivých kategoriích udržela nervy na uzdě a dotáhla svou účast ke zlatu.
 
To byl případ Miloslava Příhody, který získal seniorský titul mistra republiky pro rok 2023. Drezura sice vyšla nejlépe Šárce Douchové s Cofi, ale díky výkonu v sobotním krosu ji český olympionik přeskočil hned se dvěma koňmi. Před poslední disciplínou si musel vybrat, kterého koně nechá ve hře. Vybral si ryzáka Obora´s Guitar Gangstera a s ním pak dovezl v parkuru nulu. 
 
Druhé místo obsadil Petr Myška s Laidalem, jemuž pomohl rovněž bezchybný výkon v nedělním parkuru. Bronz si z Humpolce odvezla Šárka Douchová, která sedlala klisnu Cofi.
 
V kategorii jezdců do 25 let také skoková zkouška nepřinesla na první příčce žádnou změnu. Vítězkou mistrovství republiky se s poměrně značným náskokem stala Diana Lochmanová se Simonem 14. Za sebou nechala stříbrnou Hanu Dudkovou, jež závodila s klisnou Sendy 11. Dvojice Michaela Kadlecová a Terezka 4 skončila na třetí příčce.
 
Stylem „start-cíl“ si došel pro nejcennější kov Marek Pokorný v kategorii starších juniorů. S holštýnskou klisnou Hennessy mu vyšla nejlépe už drezura, nejlepší výkon podal i v krosu a účast završil nulou v parkuru. Druhé místo obsadila po vyrovnaném průběhu Tereza Kusá s valachem Quantos Mer a bronz má David Navrátil s Tasznikem.
 
Mezi mladšími juniory byla suverénní Kristýna Přikrylová se Starlingtonem. Také ona měla možnost vybrat si ze dvou koní. Odpočinout nechala Lowena, s nímž byla až do neděle druhá. Příležitosti využila Ema Štěpánková s Anisiem, jež se po čisté skokové zkoušce posunula na stříbrnou příčku. Bronz patří Elišce Houdové s Annie 3.
 
Nikola Hlavatá se mohla radovat z prvního místa v soutěži dětí. Šampionátem ji provázela klisna Šejba. Na stupních vítězů vedle ní stála stříbrná Kateřina Novotná, která závodila se Zylem. Třetí dojela dvojice Viktorie Vokounová a Don Jerez.
 
V Humpolci závodili také jezdci na pony. V kategorii jezdců ve věku od 13 do 16 let vyhrála Karolína Novotná na Lipton Sinaj, druhá byla Alice Janečková s Tripem 2 a bronz získala Lucie Kalcovská s Ketty 6. Mezi mladšími jezdci na pony má zlato Dominika Zelená, jež byla s Tomem v čele soutěže od začátku. Stříbrnou radost má Tereza Semerádová, která závodila s koněm Al-Kham-Sa Chlea a třetí místo braly Julie Myšková a klisna Megan 4.
 
Soutěž družstev ovládli jezdci z celku Východočeská oblast 2 v sestavě Jakub Hlávka, Tereza Sluková, Pavel Chvojka a Petr Krejsa. Druhé místo mají jezdci z oblasti Vysočina 1 a třetí skončili reprezentanti Středočeské oblasti 1.
 
Medaile se rozdávaly i mezi týmy pony. Z vítězství se radovaly zástupkyně Východočeské oblasti 1, a to Dominika Zelená, Kateřina Novotná, Julie Myšková a Kristýna Přikrylová. Stříbro putuje do středních Čech a bronz získali jezdci pražské oblasti.
 
Foto: Marcel Runštuk



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE