reklama 11C

Douchová v čele MČR ve všestrannosti. Příhodu od ní dělí desetina bodu

ikonka

V pátek 21. července pokračovalo v Humpolci mistrovství České republiky ve všestrannosti. O medaile závodí jezdci všech věkových kategorií. V nejvyšší obtížnosti vede po drezuře Šárka Douchová. Její náskok však činí jen jednu desetinu trestného bodu.
21.07.2023 20:26  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 

Na závodišti v Humpolci v Dusilově probíhá od 20. do 23. července mistrovství České republiky ve všestrannosti. O tituly tam bojují jezdci ve všech věkových kategoriích a po pátečním programu je jasné, komu se nejvíce dařilo v první disciplíně, tedy drezuře.
 
V nejvyšší vypsané obtížnosti soutěží jednotlivci v kategorii seniorů, a to na úrovni CNC3*-S. Po první zkoušce vede Šárka Douchová na klisně Cofi, která si do krosu ponese 31,4 trestného bodu. Jediná desetina trestného bodu od vedoucí jezdkyně dělí druhého Miloslava Příhodu na Obora´s Guitar Gangsterem. Třetí místo patří opět Miloslavovi Příhodovi. Má totiž ve hře dva koně, z nichž bude později vybírat. Tím druhým je Lucky Boy-Š.
 
Jezdci do 25 let jedou soutěž CNC2*-S. První místo po drezuře drží dvojice Diana Dittrichová a Valerie 5. Ta dostala za svou úlohu známku přepočtenou na 32,9 trestného bodu. Za ní je Šárka Štvánová, která má s Visty 34 trestných bodů. Třetí je průběžně Diana Lochmanová se Simonem.
 
Drezura v kategorii starších juniorů vyšla nejlépe Markovi Pokornému, které závodí v sedle hnědky Hennessy. Druhé místo má před krosem Tereza Kusá na Quantos Mer a třetí příčku v první části mistrovství obsadil David Navrátil se zkušeným Tasznikem.
 
Kristýna Přikrylová se Starlingtonem se ujala vedení v kategorii mladších juniorů. Navíc obsadila v drezuře i druhé místo, a to s Lowenem. S kterým koněm bude soutěžit v neděli o medaili, si vybere před parkurem. Na paty jí šlape Andrea Novotná, která závodí s klisnou Kasstorií.
 
Také mezi dětmi je v top 3 jedna ze soutěžících s dvěma koňmi. Je to vedoucí Kateřina Novotná, která má na prvním místě Esa a třetí je pak se Zylem. Druhou příčku průběžného pořadí drží Nikola Hlavatá se Šejbou. Nejlepší drezuru v rámci soutěže družstev předvedla Nikol Raidová na koni jménem Santinus.
 
Pony jezdci závodili už ve čtvrtek 20. července.  V soutěži pro účastníky od 13 do 16 let je v čele Kristýna Přikrylová na Goldenbay Magic Moon, mezi mladšími dětmi na pony vede Dominika Zelená s Tomem.
 
V sobotu 22. července jsou na programu terénní jízdy. Nedělní závěr, po němž bude jasné, kdo se bude na rok 2023 pyšnit mistrovským titulem, patří skokové zkoušce.
 
Foto: Marcel Runštuk



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE