reklama 11A

Příhoda i Trunda vybojovali v Sopotech body do olympijského žebříčku!

ikonka

Miloslav Příhoda a Ferreolus Lat zakončili CCI4*-L v polských Sopotech naprosto excelentně. V neděli 8. září zde předvedli jeden z pouhých dvou bezchybných parkurů, což je z původní desáté příčky vystřelilo až na bronzovou medailovou pozici.
08.09.2019 19:12  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

Bravurní výkon předvedli na začátku září Miloslav Příhoda a devítiletý valach Ferreolus Lat. v polských Sopotech. Už první dny po drezurách a krosu se dvojici dařilo držet si pozici v nejlepší desítce.

Během nedělních parkurů již byla na koních znát únava a často chybovali, v kategorii CCI4*-L zvládli dojet bezchybně pouze dva startující a mezi nimi i Miloslav Příhoda! Skvělý finiš jej tak posunul až na bednu a český reprezentant se tak mohl radovat nejen z bronzové medaile, ale hlavně také z dalších kvalifikačních bodů do olympijského žebříčku!

Jak jsme vás informovali již v sobotu, úspěšný byl také další český reprezentant Miroslav Trunda, oba tito jezdci odjíždí ze Sopot nadšení.

"Jsem opravdu velmi šťastný, jelikož jsme na tyto závody jeli pouze z důvodu získání olympijských bodů. Body získává pouze první čtvrtina výsledkové listiny, proto jsme museli být do šestého místa. Tím, že jsme byli po krosu desátí, nevypadalo to s body příliš dobře. Naštěstí Ferreolus dokázal přeskákat celý parkur čistě. Poté už jsme museli jen čekat, jak vše dopadne. Konečné třetí místo by nám mělo přinést asi 65 olympijských bodů a to nás vrací zpět do hry o samotný start na Olympijských hrách," sdělil nám nadšený Miloslav Příhoda.
 
S dobrým pocitem a olympijskými body se z těchto závodů vrací i Miroslav Trunda: "S výsledky všech mých koní jsem spokojený. Pětiletá Teqila Ruf dokončila národní soutěž na úrovni jedné hvězdy na druhém místě. Samozřejmě největší radost mám z výkonu Shutterflyke, která se poprala velmi dobře především s terenní zkouškou. Klisna je teprve osmiletá a na této úrovni startovala podruhé. Oba tyto starty nám zajistily body do olympijského žebříčku."
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 
Foto archiv Miroslava Trundy a Miloslava Příhody




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE