reklama 11C

Pražský lev Alvarez Moya získal skvělou posilu do stáje. Tou je Alamo

ikonka

Hvězdný fotbalista Realu Madrid Sergio Ramos opět investoval do koní pro španělského jezdce Sergia Alvareze Moyu, jenž při Global Champions League reprezentuje spolu s Annou Kellnerovou tým Prague Lions. Novou posilou je třináctiletý valach Alamo.
10.02.2021 21:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Poté, co Sergio Ramos zakoupil pro Sergia Alvareze Moyu nadějnou osmiletou klisnu Eliante Z (Ermindo W x Namelus R), investoval ve spolupráci se španělským parkurovým reprezentantem do třináctiletého valacha Alama (Ukato x Equador), který v sedle se světovou jedničkou Stevem Guerdatem zvítězil v TOP10 finále Rolex IJRC 2018 v Ženevě a ve finále Světového poháru 2019 v Göteborgu. Informaci přinesl server World of Showjumping.
 
Švýcar Steve Guerdat s Alamem (na snímku) závodil do začátku roku 2020, kdy se vrátil ke svému majiteli Gerardovi Pasquelovi Mendezovi, jenž s ním soutěžil v Mexiku a v USA. V září loňského roku pak po něm převzal otěže Daniel Bluman z Izraele, v lednu však oznámil, že se vrátí Pasquelovi Mendezovi. Nebylo to však na dlouho. 
 
„Je mi ctí přivítat koně jako je Alamo. Ještě jednou bych chtěl poděkovat Sergiovi Ramosovi za jeho podporu,“ uvedl Alvarez Moya pro web World of Showjumping. Nová dvojice by se již brzy měla společně představit na parkurových kolbištích v Olivě, kde pokračuje již druhým měsícem Mediterranean Equestrian Tour. Té se mimochodem v těchto dnech účastní i týmová kolegyně Sergia Alvareze Moyi z Prague Lions Anna Kellnerová. 
 
Sergio Alvarez Moya začal jezdit v sedmi letech spolu se svými bratry, neboť jeho strýc se zajímal koně. V sezoně 2001 se stal juniorským mistrem Evropy. O dva roky později se ve snaze udělat další pokrok přestěhoval do Belgie. Tam sbíral šest let zkušenosti, než se vrátil do Španělska a usadil se spolu s bratrem v La Coruni.
 
Foto Christophe Taniere / FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE