reklama 11C

Pozitivní test na kokain. Mokrošová dostala ve Francii roční distanc

ikonka

France Galop minulý týden vynesl verdikt v kauze žákovské jezdkyně Sabiny Mokrošové, která měla v červnu pozitivní test na kokain. Roční zákaz ježdění dostihů se zatím vztahuje na francouzské území, ale o verdiktu již byl vyrozuměn Jockey Club ČR.
04.10.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Žákovská jezdkyně Sabina Mokrošová, která se v letošní sezoně objevuje v sedlech většiny koní trénovaných Miroslavem Nieslanikem, obdržela roční zákaz ježdění dostihů ve Francii kvůli pozitivnímu testu na kokain. Informaci zveřejnil France Galop na svých internetových stránkách.

Dvanáctiměsíční distanc někdejší dvojnásobné šampionky českých amatérů platí od letošního 12. října a francouzská autorita v závěrečné zprávě požádala Jockey Club ČR, aby vzal trest na vědomí a potvrdil ho na českém území.

Mokrošová byla pozitivně testována na kokain a jeho metabolity 23. června v Chantilly, kdy jezdila Sparkle Shout v listed Prix la Moskowa, a o den později v Saint-Cloud. France Galop po obdržení výsledků odběrů 18. července jezdkyni dočasně pozastavil povolení startovat ve Francii a nabídl jí možnost analýzy vzorku B, o kterou však nepožádala.

 

Čtěte také: Den splněných přání v Chuchli: Petrlík uctil tátu, Andrésová má stovku

 

Sabina Mokrošová před lékařskou komisí France Galop uvedla, že zakázanou látku neužila a že si neumí vysvětlit, jak se stopy kokainu do jejího dopingového vzorku dostaly. Ze slyšení u stevardů francouzské autority naplánovaného na minulou středu se omluvila s poukazem na pracovní povinnosti, ve stejný den zvítězila s tříletou Pleione v Lysé nad Labem.

France Galop vzal vysvětlení české jezdkyně na vědomí s tím, že dvakrát závažně porušila článek 143 dostihového řádu, jehož cílem je zajištění regulérního průběhu dostihů, zdraví a bezpečnosti všech startujících žokejů.

Mokrošová letos zažívá dosud nejúspěšnější sezonu kariéry. Vyhrála dvanáct dostihů včetně dvou jedničkových – s Comming Pulse ovládla Cenu Nory Jeane a bělouše Joganvilla dovedla k úspěchu ve Velké letní ceně. Během posledních tří let nasbírala na českých drahách celkem 30 vítězství.

Foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE