reklama 11A

Patnáct koní míří na start 132. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou

ikonka

Jen hodinu po uzávěrce startovních listin se v Praze uskutečnilo slavnostní losování startovních čísel pro letošní ročník Velké pardubické. Na jejím startu by mělo být patnáct koní z České a Slovenské republiky.
30.09.2022 15:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Startovní čísla účastníkům 132. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou z osudí vytáhl trojnásobný vítěz Velké pardubické, čtyřnásobný vítěz Gran Premio Merano Josef Bartoš. Toho diváci uvidí v sedle devítiletého hnědáka stáje Scuderia Aichner Brunch Royala, kterého připravuje trenér Josef Váňa mladší.
 
Josef Bartoš jako první z osudí vylosoval číslo tři. To ponese druhý nejstarší ve startovním poli 132. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou, dvanáctiletý svěřenec trenéra Stanislava Popelky Stretton. V jeho sedle bude žokej Thomas Garner, který z minulých sezon už pardubickou dráhu zná. Trenér Popelka do dostihu posílá trojici koní. Kromě Strettona to je ještě Lombargini (ž. Jan Odložil) s číslem 12 a také vítěz závěrečné kvalifikace Imphal s číslem 4. Do jeho sedla trenér angažoval žokeje Jaroslava Myšku, pro kterého to bude jubilejní dvacátá Velká pardubická. 
 

Čtěte také: Josef Bartoš: Tlak byl velký, ale L' Estran ukázal, proč je výjimečný

 
Možná šťastnou třináctku přisoudil los slovenskému účastníkovi, jedenáctiletému bělouši Starovi. V jeho sedle bude jeho trenér, žokej Jaroslav Brečka. Dnes šestapadesátiletý žokej ve Velké pardubické zvítězil přesně před třiceti lety v sedle Quirinuse. 
 
Posledním číslem v osudí byla jednička. Tu ponese nejstarší kůň v poli, vítěz z roku 2017 No Time To Lose (ž. Ondřej Velek). Je jedním ze dvou svěřenců Josefa Váni staršího. Jeho druhý startující kůň je Dusigrosz s číslem 9, v jehož sedle bude žokej Marek Stromský. Trenér Luboš Urbánek do sedla Mr Spexe angažoval žokeje Lukáše Matuského, který střídá zraněného Jana Kratochvíla. Mr Spex ponese startovní číslo 7. Obhájce loňského vítězství Talent trenérky Hany Kabelkové bude mít čtrnáctku. 
 
„Patnáct koní na startu je optimální startovní pole. Byl by rád, kdyby patnáct koní bylo i v cíli. Věřím, že můj Brunch Royal tohle pole zpestří. Ale jako černého koně bych viděl Mr Spexe,“ komentoval startovní listinu žokej Josef Bartoš. Ve hře čísel ale šestce žádný význam nedává. „Šestka pro mě v životě zatím nic neznamená. Ale může se to změnit,“ připustil. 
 

Nepřehlédněte: Orphee des Blins mě vezla jak špinavé prádlo, vzpomíná Faltejsek

 

V rámci tiskové konference, která losování startovních čísel doprovázela, si její hosté také tipovali vítěze. Prezident Jockey Clubu ČR Josef Bečvář svého favorita vidí v Playerovi, generální ředitel Tipsport holdingu má svůj osobní tip Brunch Royal. Obchodní ředitel titulárního partnera, Slavia pojišťovny, Karel Bezděka se přiklonil k Imphalovi – stejně jako ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller. „Nebudu tipovat, ale mám přání. Přál bych vítězství člověku, který je ohromně pracovitý, poctivý, ve Velké pardubické obsadil snad všechny dotované příčky – je to vítězství mu schází. Tím člověkem je Jaroslav Myška.“ Předseda představenstva Dostihového spolku Petr Kvaš sází na slovenského Stara. „Má třináctku, navíc je to bílý kůň,“ řekl v narážce na znak města Pardubice Petr Kvaš.
 
Foto: poskytl Dostihový spolek Pardubice
Zdroj: tisková informace Dostihového spolku Pardubice
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE