reklama 11C

Pokorný vede po dvou dnech MČR ve všestrannosti. Březina ho dotahuje

ikonka

Mistrovství České republiky ve všestrannosti, které hostí Farma Borová u Chvalšin, vede po dvou dnech Robert Pokorný na Quantos Mer. Do nedělního parkuru bude vstupovat s 30,34 body. Jen o dva body více má obhájce Pavel Březina s Cona Ciou.
01.08.2020 18:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Seniorské mistrovství České republiky ve všestrannosti slibuje napínavou podívanou až do samotného konce. Vedoucí pozici si drží po terénní zkoušce vítěz drezury Robert Pokorný s Quantos Mer, ale jeho náskok na druhého Pavla Březinu s Cona Ciou se zmenšil. Na rozdíl od Březiny pokorný inkasoval 2,8 bodu za čas a v součtu má nyní 30,34 bodu. 
 
„Jsem nad míru spokojen, je to náš třetí start v sezoně a vůbec první tříhvězdová soutěž pro mého koně, kterému je teprve sedm let. Vzhledem k tomu, že čas stihli jen dva koně, tak byl důležitým faktorem, který člověk musel mít v hlavě. – Poté, co se nám povedla drezura, jsme si řekli, že to nikomu nedáme zadarmo a s tím půjdeme i do závěrečného parkuru,“ říká Robert Pokorný. 
 
„Jak Pavle Březina, tak Miroslav Trunda sedí na zkušenějších koních, ale budeme bojovat do poslední chvíle. Máme to ve svých rukách, tak uvidíme, kolik sil mému koni sebral kros. Ráno nás čeká ještě kondička, takže je vše otevřené,“ dodal.
 
Pavel Březina byl jedním ze dvou účastníků, který dojel kros čistě a 32,78 bodů před parkurem mu dává reálnou šanci na obhajobu mistrovského titulu. Nemalé šance má i průběžně třetí Miroslav Trunda s Trnkou-Ruf. Jeho skóre je po dvou dnech 36,69 bodů, přičemž 2,4 inkasoval v sobotní zkoušce za překročení času. 
 
Přes čtyřicet bodů mají další v pořadí Petr Lacina (s Kamikatze předvedl druhý čistý kros), Jan Holec či Adéla Svobodová, nic méně i oni by teoreticky mohli přemýšlet v případě vydařeného parkuru na některý z cenných kovů. 
 
Mezi jezdci do 25 let vede domácí Barbora Kamírová s Contha Balou. Ta má po dvou dnech 28,26 bodů. Vedení se ujala již první den a kros zajela čistě, stejně jako několik jejích soupeřek. Druhá je aktuálně Kristýna Krakovská se Zackem, třetí Šárka Douchová s Cofi 1 a čtvrtá Šárka Votavová v sedle Zylo. Kvůli penalizaci 3,6 bodů za čas se propadla z druhé příčky na pátou Barbora Poláková s Rebelem 10. V kontaktu na medailové pozice jsou ještě Diana Lochmanová a Anežka Lexová, které mají lehce přes 35 bodů. 
 
Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM. Stejně jako sobotní terénní zkoušky i nedělní parkur můžete sledovat živě prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE