reklama 11C

Pěchouček: Závody byly letos passé. Udržovali jsme provoz a renovovali

ikonka

Sportovní stáj Oldstaj v Oldřichově u Tachova prošla v letošním roce rozsáhlou rekonstrukcí a slavnostní otevření se uskutečnilo v sobotu 23. listopadu. "Stáje jsou již provozuschopné a kompletně obsazené," prozradil majitel areálu Milan Pěchouček.
28.11.2019 11:48  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

"Po loňském požáru jsme byli nuceni rekonstruovat sklad sena a slámy, následně jsme se pustili také do modernizace stájí, protože boxy už byly v nevyhovujícím stavu," vysvětlil majitel sportovní a obchodní stáje Oldstaj v Oldřichově Milan Pěchouček, který má za sebou slavnostní otevření modernizovaného objektu. To se uskutečnilo v sobotu 23. listopadu. "V okamžiku, kdy jsme se pustili do renovace stájí, zjistili jsme, že levnější bude nová střecha než opravovat starou. Tam tedy došlo ke kompletní výměně. Při té příležitosti jsme nechali také zvednout strop, čímž se výrazně zlepšilo klima ve stáji."
 
O loňském požáru, který zasáhl stáje v Oldřichově na Tachovsku, jsme psali ZDE
 

Díky rozsáhlým stavebním úpravám má za sebou Milan Pěchouček opravdu krušný rok. "S rekonstrukcí jsme začali v dubnu a díky několika dodavatelským prodlením se nám trochu protáhla. Tlačil nás čas, protože spoustu mladých koní potřebujeme na zimu přesunout dovnitř. Naštěstí jsme to zvládli, zbývají už jen nějaké drobnosti na dokončení, ale stáje jsou již provozuschopné a kompletně obsazené. Byla to velmi náročná sezona. Letos jsme byli na závodech jen na jaře, a pak už jsme v podstatě jen udržovali chod a renovovali."

 
První velké stavební úpravy má za sebou Milan Pěchouček už z roku 1998, kdy předělával kravín na stáj pro koně. Po jedenadvaceti letech vyžadoval areál modernizaci a kvůli nešťastnému požáru rovněž nový seník. "Stáje jsme slavnostně otevírali již podruhé a doufám, že naposledy v mém životě," dodává.
 
Fotogalerii ze slavnostního otevření rekonstruovaného areálu pro vás připravila Martina Kůstková.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE