reklama 11B

Opatrný, Gangster a další. Jezdci a koně roku 2020 tentokrát bez ovací

ikonka

Zcela v tichosti a bez ovací se letos jezdecká veřejnost seznamuje s výsledky ankety o jezdce a koně roku v disciplínách pod hlavičkou České jezdecké federace. Zastřešující organizace tohoto sportu jejich seznam publikovala na svém webu.
05.03.2021 14:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Obvykle vítěze jednolitých kategorií ankety o jezdce a koně roku vyhlašuje České jezdecké federace při slavnostním galavečeru. Setkání bývá každoročně milou příležitostí, jak uzavřít sezonu, která nedávno skončila i probrat plány na tu, která právě začíná. 
 
„V letošním roce se však vzhledem k pandemii a omezením s ní spojeným osobně potkat nemůžeme. Proto výsledky zveřejňujeme digitální formou. – Upřímně věřím, že letos se situace výrazně zlepší a vítěze této mimořádné olympijské sezony již představíme na galavečeru začátkem roku 2022,“ uvedla v úvodu zprávy na webu ČJF prezidentka České jezdecké federace, Olga Plachá.
 

Výsledky uvádíme vypsané níže…

 

Skoky

Jezdecká sezona s číslovkou 2020 byla v několika ohledech velmi specifická

Díky pandemii Koronaviru a vládním nařízením s ní spojenými jsme čekali na její zahájení až do června. Tím pádem i původní kalendář, který byl tvořen na konci roku 2019, doznal opravdu rozsáhlých změn. Přetlak mítinků a termínové kolize byly průvodním jevem v rámci celé sezony, která komplikace přinesla i celou řadu mezinárodních závodů a jeden ze svých vrcholů měla až v říjnu.

Složitá pandemická situace měla i jedno dílčí pozitivum, česká parkurová elita startovala častěji na domácích kolbištích. Nejen olympijští kvalifikanti, ale i poměrně široká skupina jezdců, kteří pravidelně startují na zahraničních kolbištích, zůstala doma a byla ozdobou domácích soutěží.

Opravdovou třešničkou na skokovém dortu byl start českého reprezentačního kvarteta v rámci TOP mítinku CSIO, který hostila Chuchle aréna Praha. Tým zde doplnil své olympijské kvalifikace a heroický výkon Kamila Papouška, který startoval se zraněním, bolestivou grimasou ve tváři a obrovským sebezapřením byl významnou chvílí celé sezony.

Dlouho to vypadalo, že koronavirová pandemie bude důvodem zrušení dalšího - již devatenáctého - ročníku Českého skokového poháru. Nakonec díky velkému nadšení členů Asociace ČSP a stabilní podpoře partnerů se vše podařilo. I v této velmi složité době byla zapsána jména vítězů Velkých cen a hořovická aréna se stala dějištěm pohárového finále, ve kterém si jezdci naposledy střídali své koně. Hořovické finále přineslo velmi zajímavý sportovní příběh, ze kterého vítězně vyšla Lucie Strnadlová.

Republikový šampionát dětí a juniorů hostila Chuchle aréna Praha. Vidění byla skvělá sportovní podívaná, která potvrdila přítomnost velmi kvalitních koní v ČR a obrovský výkonnostní progres nastupující jezdecké generace.

Díky velmi zhuštěnému kalendáři a již zmíněným termínovým kolizím bylo Mistrovství ČR kategorií U25, žen a jednotlivců, které se tradičně koná v prázdninovém termínu, posunuto až do velmi pozdního říjnového víkendu. Nejprve tato změna přinesla hodně rozpaků, ale díky skvěle připravenému areálu Equitana Martinice bylo závěrečné hodnocení pouze pozitivní. Velmi příjemné počasí počasí a dobrá forma jezdců a koní byly opravdovým jezdeckým svátkem. Obrovské drama v kategorii U25, jeden trestný bod v tříkolové soutěži žen a tři bezchybná kola mezi jednotlivci byly cesty k titulům mistrů ČR sezony 2020

Jiří Skřivan,

předseda skokové komise

 

Děti:     

  1. Viktor Skutecký
  2. Adéla Opatrná
  3. Laura Najmanová

Ml. junioři:

  1. Mariana Michlíčková
  2. Eliška Hasnedlová
  3. Anna Helebrantová

St. junioři:

  1. Tereza Svobodová
  2. Adam Písařík
  3. Anna Kostková   

Jezdci do 25 let:              

  1. Linda Portychová
  2. Anna Kellnerová
  3. Kateřina Kučerová           

Senioři:

  1. Aleš Opatrný
  2. Vladimír Tretera
  3. Kamil Papoušek

Kůň:      

  1. Gangster
  2. Forewer

 

 

Drezura

Děti:

  1. Johana Vašáryová
  2. Kristýna Přikrylová
  3. Daniela Prokešová

Johana Vašáryová

V roce 2020 se nově představila v sedle plemenného hřebce Firestone. Dvojice zářila na ME 2020, kde se stala teprve druhou dvojicí, která mezi dětmi postoupila do finále. Získala v něm 15. místo. Následně Johanka s Firestonem zvítězila na CDI v Brně a v polském Zakrzowě. To vše korunováno pozicí světové trojky na konci sezóny 2020 a na počátku nové sezony 2021 je dokonce světovou jedničkou. Na domácí scéně se dvojice pyšní titulem mistra republiky za rok 2020.

Kristýna Přikrylová

Kristýna a devítiletý valach Lowen tvoří od loňské sezóny novou sportovní dvojici. Dařilo se jim na republikovém šampionátu, kde vybojovali stříbro a zároveň úspěšně absolvovali mezinárodní debut. S tímto koněm Kristýna v roce 2020 také zvítězila na MČR ve všestrannosti.

Daniela Prokešová

Daniela a Valmont za sebou mají také premiérový mezinárodní start. Ve světovém žebříčku obsadili konečné 47. místo (na začátku nové sezóny jsou 12.). Na republikovém mistrovství jim patřil loni bronz.

 

Ml. junior:

  1. Tereza Matoušková
  2. Eliška Šteflová
  3. Julie Pásková

Tereza Matoušková

Po úspěšných letech mezi pony jezdci vstoupila Tereza do sezóny s novou akvizicí – valachem Paolo il Bello. A nebýt výpadku úlohy na ME, mohl to být vstup více než vydařený. Dvojice si zlepšila náladu na reprezentačním výjezdu v Zakrzowě, kde společně dvakrát zvítězili. K úspěchům Terezy patří i zisk domácího titulu na MČR v Olomouci.

Eliška Šteflová

Další dvojicí s premiérou na CDI ve 2020 je Eliška Šteflová a Espresso. Jedenáctiletému valachovi a jeho jezdkyni navíc patřilo druhé místo v kategorii mladších juniorů na MČR.

Julie Pásková

Julie sedlala v loňském roce hned několik koní. Asi nejúspěšnější byl Naravino, se kterým získala bronz na MČR a účastnili se i CDI v Brně.

 

St. junior:

  1. Eliška Skřivanová
  2. Julie Sekaninová
  3. Nikola Feherová

Eliška Skřivanová

Eliška tvoří již několik sezón stabilní pár s dvanáctiletým valachem Farewellem. Také v loňském roce se jim dařilo jak na domácích, tak zahraničních kolbištích. Na mezinárodních závodech, včetně ME, podávala dvojice vyrovnané výkony zakončené osobním rekordem nad 71% v polském Zakrzowě. Na MČR v Olomouci přidali titul mistra ČR mezi staršími juniory.

Julie Sekaninová

Julie se na mezinárodních závodech v loňském roce představila v sedle svých dvou koní. Na počátku sezóny se jí dařilo v sedle Handiness ve slovenských Motěšicích, kde obsadily dvě třetí místa. Druhou polovinu sezóny má spojenou spíše s valachem Rock for Hitem, se kterým se premiérově představila i na ME. Dvojici se dařilo i na domácích kolbištích, jsou držiteli bronzové medaile z MČR starších juniorů.

Nikola Feherová

Nilola Feherová s osmiletým valachem Gallileus van de Berkenhoeve mají za sebou úspěšnou sezónu na domácích kolbištích. Asi největším úspěchem byl zisk stříbra na MCŘ v Olomouci.

 

Jezdci do 25 let:

  1. Eva Vavříková
  2. Aneta Havlíčková
  3. Laura Lišková

Eva Vavříková

Úspěšná reprezentantka, která se připravuje v Rakousku, sedlala také v loňském roce dva koně. V posledním startu na ME mezi juniory se jí se Siracusou OLD podařilo jako první Češce postoupit do finálových jízd, kde získala 15. příčku. Juniorský světový žebříček opouštěla na 9. místě. Na domácím šampionátu startovala s klisnou Belle Ennie v kategorii U25, kterou opanovaly.

Aneta Havlíčková

Aneta s holandskou klisnou Fieneke patří ke stabilním dvojicím na české drezurní scéně. V loňské sezóně startovaly již na třetím společném ME. Na domácích kolbištích asi nejraději budou vzpomínat na stříbro z MČR v Olomouci.

Laura Lišková

Dvojice Laura Lišková a Worman má za sebou loňská debut na mezinárodních závodech, přesněji v maďarském Mariakalnoku. Poté se společně premiérově představili mezi mladými jezdci na ME. Sezónu korunovali ziskem bronzu na MČR v Olomouci.

 

Malá runda

  1. Hana Vašáryová
  2. Kamila Kotyzová
  3. Fabrizio Sigismondi

Hana Vášáryová

Vítězka MČR ve velké rundě v sedle jedenáctileté klisny Filipy. Prvenství o to cennější, že se Filipa vracela po dlouhé léčbě zranění. Na mezinárodních kolbištích dostali více prostoru a úspěšně reprezentovali její mladší stájoví kolegové Santos Dumont a David du Plessis-Belliere (právě v malé rundě).

Kamila Kotyzová

Kamila v loňské sezóně navázala na úspěchy z předešlého roku. Také vloni získala titul mistra MČR. Tentokrát v sedle Linet. S klisnou Linet se jí dařilo také na mezinárodních meetincích v Brně a v Zakrzowě.

Fabrizio Sigismondi

Fabrizio a jeho devítiletá klisna Go For It mají za sebou první sezónu na úrovni malí rundy. Dařilo se jim i na MČR, odkud si odvezli druhou příčku. Mezinárodně sedlal Fábi valacha Eleganta, a sice v polském Zakrzowě.

 

Velká runda

  1. Libuše Mencke
  2. Michal Košťál
  3. Tereza Hábová

Libuše Mencke

Libuše Mencke představila na mezinárodních závodech v loňské sezóně své dva svěřence. Se zkušenějším Sýriem startovala ve velké rundě a s mladším Sandokanem v malé rundě. Libuška je nejvýše postaveným českým seniorským jezdcem ve světovém žebříčku FEI, na sklonku roku jí patřilo 203. příčka.

Michal Košťál

Michal Košťál a Little Jack jsou doma v Rakousku. Na domácích kolbištích je tak často nevídáme. Mistrovství je ale příležitost, kterou si nenechají ujít. Na tom loňském získali stříbro ve velké rundě. Mezinárodně se představili dvakrát a po Libuši Mencke je druhým nejvýše postaveným Čechem ve světovém žebříčku FEI.

Tereza Hábová

Tereza a šestnáctiletý James Bond jsou dvojicí známou všem příznivcům české drezury. Na loňském MČR získali další cenný kov, tentokrát bronzový, a to ve velké rundě. Kromě Bonda Tereza v průběhu roku sedlala i své mladší svěřence v soutěžích nižší obtížnosti.

 

Paradrezura

 

  1. Vladimír Votřel
  2. Anastasja Vištalová
  3. Tereza Dubcová

Vladimír Votřel

Vláďa se poprvé v loňské sezoně představil s novým koněm - Lilií, kterou mu zapůjčila Hana Mášová. A byla to šťastná volba, protože se jim podařilo zvítězit na MČR v Olomouci. Pro Vláďu to bylo první vítězství na MČR a přerušil tak několikaletou sérii vítězství Anastasje Vištalové.

Anastasja Vištalová

Dlouholetá reprezentantka, která má splněnou kvalifikaci na POH 2020 v Tokiu, které byly odloženy na rok 2021. Na MČR v Olomouci skončila druhá.

Tereza Dubcová

Terezka startovala na MČR v Olomouci také poprvé na novém koni Mon Aer, kterého jí zapůjčila její trenérka Lenka Suchá a opět to byla šťastná volba. Terezka zvítězila na MČR v kategorii nezařazených a hlavně se výrazně jezdecky posunula, zvládá již všechny chody koně.

Renata Habásková,

předsedkyně drezurní komise

 

 

Všestrannost

V seniorské kategorii byl nejlepším jezdcem Miloslav Trunda (Eventing Team), který získal několik úspěchů v mezinárodních soutěžích. S klisnou Shutterflyke obsadil 9. místo v CCI 4* ve Strzegomi , na MS mladých koní ve Francii získal s klisnou Ideale coeur de la Licorne v kategorii 6 letých koní 13. místo. Na druhém a třetím místě jsou další reprezentanti Miloslav Příhoda ( JK Všetice) a Pavel Březina ( SZeŠ Benešov), kteří mají splněné podmínky pro start na OH. Klisna Pavla Březiny Cona Cia byla vyhodnocena jako nejlepší kůň soutěží všestrannosti za loňský rok.

V žebříčku jezdců kategorie U25 zvítězila Michaela Balounová (JK Proseč pod Křemešníkem) především díky mezinárodním startům. Druhé místo, stejně jako na MČR, obsadila Kristýna Krakovská (Military centrum Dvoreček) před vítězkou MČR Barborou Kamírovou (SK Borová), která skončila v celkovém hodnocení jako třetí.

Mezi staršími juniory byl nejlepším jezdcem Matěj Sukdolák (JK Korzár Mladé Bříště), který získal s Figarem druhé místo na MČR v Borové a v říjnové Strzegomi si splnili kvalifikace pro start na ME 2021. Zkušenosti z mezinárodních soutěží CCI2* mají i druhá Eliška Ciarkowska (JK Všetice) a třetí Šárka Štvánová (JK Bártův Dvůr Přeštěnice).

V kategorii mladších juniorů byla nejlepší druhá z MČR Alena Kozojedová (JK Slupenec), před vítězkou MČR Dominikou Tomíkovou (Stáj Derby) a třetí Terezou Látalovou (Stáj Martin).

Mezi dětmi na velkých koních získala nejlepší umístění Nikola Bártová (JK Markéty Bártové), která jako jediná startovala až do úrovně st. L, druhá skončila letošní mistryně ČR Kristýna Přikrylová (Albert Stolany). Třetí z kategorie dětí Ema Štěpánková (Apolenka) zvítězila v žebříčku pony jezdců, kde byla Nikola Bártová vyhodnocena jako druhá. Třetí nejlepší jezdkyní na pony je Anežka Novotná (JK Hřebčín Suchá).

Daniela Diringerová,

předsedkyně komise všestrannosti

 

Pony jezdci:       

  1. Ema Štěpánková
  2. Nikola Bártová
  3. Anežka Novotná             

Děti:     

  1. Nikola Bártová
  2. Kristýna Přikrylová
  3. Ema Štěpánková             

Ml. junioři:

  1. Alena Kozojedová
  2. Dominika Tomíková
  3. Tereza Látalová

St. junioři:

  1. Matěj Sukdolák
  2. Eliška Ciarkowska
  3. Šárka Štvánová

U25:     

  1. Michaela Balounová
  2. Kristýna Krakovská
  3. Barbora Kamírová

Senioři:

  1. Miroslav Trunda
  2. Miloslav Příhoda
  3. Pavel Březina    

Kůň:      

  1. Cona Cia
  2. Obora´s shut in out
  3. Trnka Ruf

 

 

Vytrvalost

Sezóna 2020 se nesla v duchu Covidu, tedy zákazů, omezení a uzávěrek. To se samozřejmě promítlo i do vytrvalostního ježdění. Došlo k omezení zahraničních výjezdů a závodilo se především na domácí scéně.

Do bodového žebříčku se výrazněji promítly úspěšně dokončené kilometry namísto lépe bodovaných mezinárodních hvězd. Můžeme i říct, že se vloni vytrvalost vrátila ke svým kořenům - "dokončit znamená zvítězit". Důkazem toho je absolutní vítěz vytrvalostních žebříčků 2020: fjordský hřebec Felskin, kterého sedlá Veronika Myslivečková.

Snad jediné, co vláda vloni nezakázala, byly vyjížďky do přírody. Toho využívali všichni jezdci, jak rekreační, tak napříč disciplínami. A protože vytrvalostní ježdění na nižších úrovních je sportem pro každého bez ohledu na věk jezdce nebo plemeno koně, řady jezdců ve vytrvalosti - jako jediné z disciplín - se rozšířily (oficiální statistika ČJF).

Můžeme už asi jen doufat, aby letošní sezóna byla nejen k jezdeckému sportu přátelštější.

Zuzana Žežulková,

předsedkyně komise vytrvalosti

 

Junioři: 

  1. Kristýna Sittová
  2. Eliška Bernardová
  3. Barbora Kroupová

Senioři:

  1. Veronika Myslivečková
  2. Nikol Vicencová
  3. Lucie Škábová

Dvojice:              

  1. Veronika Myslivečková, FELSKIN
  2. Kristýna Sittová, FIERY DIAMOND
  3. Lucie Škábová - BUDVAR

Kůň:      

  1. Felskin
  2. Ajradah AQ
  3. Fiery Diamond

 

 

Spřežení

V kategoriích pony, dvojspřeží a čtyřspřeží jsou výsledky převzaty z výsledků Poháru spřežení za rok 2020. Kvůli pandemii se v těchto kategoriích nekonaly žádné šampionáty. Výsledky jednospřeží odpovídají umístění našich jezdců na MS jednospřeží ve francouzském Pao, kdy se z našich jezdců nejlépe umístil Daniel Bejr, následně pak MVDr. Sedlinská. Třetí místo v celkovém hodnocení pak odpovídá 3. místu Libora Kůrky v Poháru spřežení 2020.

Jiří Kunát,

předseda komise spřežení

 

Pony dvojspřeží:              

  1. Erik Zuač
  2. Monika Pospíšilová
  3. Aleš Fiala

Jednospřeží:      

  1. Daniel Bejr
  2. Markéta Sedlinská
  3. Libor Kůrka

Dvojspřeží:         

  1. Alexandr Soukup
  2. Jaroslav Petřek
  3. Václav Coufalík

Čtyřspřeží:         

  1. Jiří Nesvačil jun.
  2. Jiří Nesvačil sen.
  3. Radek Nesvačil

 

 

Voltiž

jednotlivci SENIOR:        

  1. Jan Hablovič
  2. Kateřina Kocourková
  3. Kateřina Reslerová

Jan Hablovič

Honza je dlouhodobou voltižní jedničkou mezi seniory, je obrovský talent, který se na mezinárodním poli umísťuje na předních příčkách. Věříme, že pokud mu klapne spolehlivý kůň a 100procentní forma, tak přiveze ze šampionátu krásný výsledek.

 

jednotlivci JUNIOR:       

  1. Adéla Kotolová
  2. Tereza Czyžová
  3. Lucie Kubíková

Adéla Kotolová

Adéla byla mezi nejlepšími jezdci i v mladších juniorech. V letošním roce bylo možno porovnat síly v silné konkurenci starších juniorek pouze na domácích závodech a Adéla předvedla perfektní výkon na MČR 2020, kde porazila i svoji velkou konkurentku Terezu Czyzovou. Zaslouženě na titul jezdce roku letos dosáhla.

 

Skupina:             

  1. TJ Slovan Frenštát
  2. Voltiž DUHA
  3. TJJ Lucky Drásov

TJ Slovan Frenštát

Skupina z Frenštátu závodí v juniorské kategorii a do příprav na sezónu 2020 vložili mnoho úsilí. Šance na velmi dobré umístění na juniorském šampionátu ale bohužel nemohly být naplněny. Každopádně skupina dlouhodobě předvádí, díky obrovské píli, krásné voltižní umění.

 

Kůň:      

  1. Patriot
  2. Aladin
  3. White Magic 

Patriot

Kůň Patriot je stálice na české voltižní scéně. Je to všestranný kůň, který zvládne odcválat pod seniorskou skupinu (WEG TRYON 2018), jakýmkoliv jednotlivci a nevadí mu ani začínající děti, kteří cvičí v kroku. Jeho charakter je k nezaplacení.

 

Paravoltiž

  1. Marcela Mikelová
  2. Michal Jančík
  3. Jan Novák

U paravoltižních jezdců by si ocenění zasloužil úplně každý. Mezi bezmála 60 závodníky, kteří se snaží cvičit na koni navzdory svému handicapu, se těžko určí, kdo v dané sezóně je ten nejlepší. Ale najde se mnoho cvičenců, kteří za jednu sezónu udělají obrovský pokrok jak po pohybové, tak i po estetické stránce projevu. A Marcelka z Drásova nejen, že vyhrávala všechny závody, ale za sezónu 2020 svojí pílí zvládla velký sportovní posun, za co si zaslouží ocenění.

Jana Tomišková,

předsedkyně voltižní komise

 

 

Reining

Disciplína reining odstartovala sezónu 2020 pouze s měsíčním zpožděním. To mělo sice za následek zrušení 3 kvalifikačních závodů a také závodů CRI***, celkový průběh sezóny to však výrazně neovlivnilo. Uskutečnilo se 8 kvalifikačních závodů a také mistrovství ČR v Kozlovicích.

Poprvé se reining zapojil do seriálu Český a Národní pohár ČJF. Celkem proběhlo 7 kvalifikačních kol na vybraných závodech a na konci sezóny velké finále. V rámci seriálu mohly soutěžní dvojice sbírat body podle umístění s ohledem na počet zúčastněných. Prvních 10 dvojic v každé kategorii se kvalifikovalo do finále Českého poháru ČJF. Ostatní dvojice, které startovaly alespoň ve 2 kolech seriálu, postoupily do finále Národního poháru ČJF.

Nejlepší jezdci byli vybráni tak, že soutěžním dvojicím byly přiděleny body dle umístění v jednotlivých kvalifikačních kolech v závislosti na celkovém počtu soutěžících (stejně jako v kvalifikačních kolech seriálu). Započítávají se pouze výsledky soutěží, kterých se účastnili minimálně 3 soutěžící z nejméně 2 subjektů. Stejným způsobem dvojice obdržely body za umístění na Mistrovství ČR, v Českém poháru a v Národním poháru. Body získané na Mistrovství ČR a ve finále Českého poháru jsou násobeny třemi, a ve finále Národního poháru dvěma.

Klára Šalková,

předsedkyně komise reining

 

Mládež:              

  1. Sára Karasová, KH Yankee Step
  2. Klára Řeháčková, BR Sparky Hollywood
  3. Vladimír Čejka, Twelve Twenty Whiz      

Junior:  

  1. Marian Štihel, SK Ruf Einstein
  2. Lukáš Brůček, Whiz To Johnny Alfa Agritechnik
  3. Karel Kubata, SK Boom Of Gom

Senior: 

  1. Lukáš Brůček, Whizper To Me
  2. Marek Kostera, Split Spat And White
  3. Jonáš Bujnoch, LV Blue Great Pine          

Amater:              

  1. Barbora Konopásková, A Jac O Rima
  2. Klára Řeháčková, BR Sparky Hollywood
  3. Tamara Korešová, Sayos Shininghickory

 

 

Pony

Návrh u drezur vychází z pořadí výkonnostního žebříčku s přihlédnutím k účasti na mezinárodní scéně a MČR, kde jednoznačně odpovídá realitě vítězka Anna Procházková, která je jako vítězka na mezinárodní úrovni CDIP, a účastnice ME a vítězka MČR je jednoznačně nejlepší jezdkyní v disciplíně drezura pony.

U skoků vycházíme jak z výkonnostního žebříčku, tak z reálných výsledků jezdců, neboť u některých jezdců při startech v soutěžích velkých koní v sedle pony nedochází k zapsání bodů do „pony žebříčku“. Vítězkou je vybrána Kristina Vítek (3 místo MČR pony a řada dalších úspěšných startů v rámci soutěží velkých koní včetně soutěží na CSI do výšky překážek 125cm s Kamirez Van Orchid´s – včetně vítězství při CSI Sunshine Tour 110, 125cm).

Jan Matuška,

předseda pony komise

 

Skoky:  

  1. Kristina Vítek
  2. Anna Marie Vítek
  3. Štěpánka Mašková

Drezura:             

  1. Anna Procházková
  2. Zuzana Hradilová
  3. Victoria Schopper

 

Zdroj: ČJF

Foto: Kateřina Návojová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE