reklama 11A

Novým prezidentem ASCHK ČR je Aleš Fiala. Prezidium zasedalo on-line

ikonka

V minulém týdnu proběhla Valná hromada Asociace svazů chovatelů koní ČR, během níž proběhly volby nového prezidia a kontrolní komise. Prezidentem se stal dosavadní viceprezident Aleš Fiala, který ve funkci nahradil MVDr. Jaroslava Dražana.
28.06.2021 13:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D
 
V úterý 22. června proběhla v Hotelu Tři Věžičky ve Stříteži u Jihlavy volební Valná hromada ASCHK ČR. Nejdůležitějším bodem programu byly volby nového vedení (prezidia) a kontrolní komise. Prezidentem se stal Aleš Fiala. 
 
Za viceprezidenty byli zvoleni Ing. Lenka Gotthardová CSc., Doc. Ing. Miroslav Maršálek CSc., Ing. Hana Stránská PhD. a Bc. Petra Šarochová. Z původní sestavy tak pokračuje vedle Aleš Fialy pouze Lenka Gotthardová. Dosavadními viceprezidenty byli také Ing. Václav Sitter a Ing. Roman Klos.
 
Do kontrolní komise byli zvoleni Václav Bohdaský, Mgr. Marie Gregorová Dis., Lenka Ryšavá, Jaroslav Zápotocký a Jiří Zasadil. „Děkuji zúčastněným za korektní přístup, bývalým funkcionářům za odvedenou práci a všem nově zvoleným za ochotu pracovat pro ostatní,“ uvedl tajemník ASCHK ČR Blahoslav Políček.
 
Valná hromada uložila prezidiu sestavit odbornou komisi pro změnu stanov, která připraví změny na příští jednání kolegia a Valnou hromadu. V pátek 25. června se konalo první on-line jednání nového prezidia ASCHK ČR, kde se problematika změny stanov řešila. Hana Civišová a Blahoslav Políček osloví právníky, kteří se specializují na spolkové právo. Do pracovní skupiny byli navrženi Kvisová, Civišová, Rodová a Políček. 
 
Prezidium se dále usneslo na finanční podpoře rozvoje JIS České jezdecké federace tak, aby bylo možné oddělit výsledky pony ve skocích od skokových soutěží velkých koní a umožnění načítání těchto výsledků do chovatelského modulu JIS. Jednáním s ČJF smluvně pověří Martina Blažka, který vzhledem ke své znalosti JIS vytvoří ve spolupráci s programátory JIS možný systém a nechá ho nacenit. Rozpočet bude následně předložen ke schválení ASCHK. Prezidium se usneslo smluvně pověřit Martina Blažka koordinací IT odborníků na JIS ČJF, Morganu a databázi UEK tak, aby se zlepšila funkčnost propojení všech tří systémů ku prospěchu chovatelů. I v tomto bodě prezidium definitivně rozhodne po předložení konkrétní nabídky.
 
Prezidium ASCHK ČR nabídlo spolupráci a pomoc chovatelům koní postižených především v oblasti Hodonínska a Břeclavska. Tato výzva bude zveřejněna na Facebooku a webových stránkách.
 
Zdroj: ASCHK ČR
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE