reklama 11D

Nejnáročnější disciplína znovu v Pardubicích. Pokračuje Military Tour

ikonka

Pardubický seriál Military Tour 2019 pokračuje druhým kolem. Mistrovství v Letní všestrannosti se uskuteční od 19. do 21. července na dostihovém závodišti v Pardubicích. Záštitu nad závody přijal ministr obrany Lubomír Metnar.
14.07.2019 10:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Všestrannost, někdy nazývaná také jako military, prověřuje schopnosti koně a jezdce hned ve třech disciplínách. Soutěž se zrodila z potřeby armády testovat všestrannou způsobilost koní, sportem – a to i olympijským – je od počátku 20. století. V Pardubicích patří závody všestrannosti k oblíbeným disciplínám. Po drezurách a parkurech na kolbištích se totiž atraktivní terénní zkouška koná v dráze Velké pardubické. 
 
„Mistrovství v Letní všestrannosti je druhou letošní soutěží. Patří do našeho seriálu Military Tour Pardubice 2019, který jsme v letošním roce vypsali jako novinku,“ připomíná Martin Korba, ředitel Dostihového spolku a.s. Třetí a závěrečnou částí seriálu bude listopadová Rozlučková všestrannost. 
 
Letní všestrannost bude současně také oblastním mistrovstvím Východočeské oblasti České jezdecké federace, a to hned v několika kategoriích. O titul šampiona se utkají jezdci v kategoriích senioři, mladí jezdci, junioři, děti a také družstva a jezdci na pony. Vypsáno je celkem devět soutěží.
 
„Připravili jsme i několik dalších ocenění napříč soutěžemi, budeme například oceňovat nejmladší, a naopak nejstarší dvojici jezdec – kůň. A chceme i závodníky trošku pobavit, budeme totiž volit i Miss Mistrovství v Letní všestrannosti,“ dodává Kateřina Mandysová, manažerka sportovního provozu Dostihového spolku a.s.
 
Uzávěrka přihlášek do soutěží je 15. července, následně bude zveřejněn podrobný časový harmonogram závodů. Veškeré informace jsou a budou zveřejněny na webových stránkách závodiště www.zavodistepardubice.cz. Vstup pro diváky je zdarma. 
 
Zdroj a foto: tisková zpráva DS Pardubice




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE