reklama 11C

Michaela Haderková: Kros na ME se nám líbí. Bude to ale náročná výzva

ikonka

Ve čtvrtek 11. července vstoupí první česká dvojice do drezurního obdélníku na mistrovství Evropy juniorů ve všestrannosti. Drezury se pojedou po dva dny. V sobotu pak přijde na řadu kros. Trať terénní zkoušky si naše juniorky již prohlédly.
10.07.2019 19:03  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Tři české juniorky se chystají nastoupit do soutěže mistrovství Evropy ve všestrannosti. V nizozemském Maarsbergenu se na start postaví Michaela Haderková s valachem Mr. Míšou SL, Diana Lochmanová bude sedlat valacha Simona a Betty Richtrová pojede s klisnou Mahemou. 
 
Drezurní úlohy jsou na programu během dvou dnů, čtvrtka 11. července a pátku 12. července. V první den svou drezuru předvede Betty Richtrová, která má startovní pořadí 21. Zbylé dvě české účastnice jsou zapsané na páteční startovní listiny.
 
Nejatraktivnější částí šampionátu jistě bude kros. Češky si ho prošly v doprovodu trenéra Larse Christensona, s nímž měly také ve středu možnost absolvovat trénink v drezurním obdélníku.
 
„Kros se nám líbí. Délka trati je na nejdelší maximální hranici v této kategorii, kros je v kopcovitém terénu, což je samozřejmě náročnější, skoky odpovídají úrovni 2* a úrovni mistrovství Evropy. Jezdci i koně budou muset ukázat svoji fyzickou zdatnost, a koně také vydrž a skokovou schopnost. Je to pro nás všechny výzva a jsme rády, že můžeme na takových závodech startovat,“ prozradila po prohlídce terénní zkoušky Michaela Haderková.
 
Výsledky z mistrovství Evropy budeme nadále sledovat.
 

Odkaz na startovní a výsledkové listiny je ZDE

 
Foto: Michaela Haderková




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE