reklama 11D

Nečekal jsem, že bych se mohl probojovat do finále ME, říká Stružinský

ikonka

Ze skokového mistrovství Evropy v nizozemském Zuidwolde se plný dojmů a zážitků vrátil jediný český finalista v kategorii juniorů, osmnáctiletý František Stružinský. V krátkém rozhovoru neskrývá nadšení z celkové atmosféry a vzájemné české podpory.
15.07.2019 19:10  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12C

Jaká byla celkové nálada na mistrovství Evropy v Zuidwolde, jak na tuto událost budete vzpomínat?
Nálada byla výborná! S celým českým týmem jsme si pomáhali a vzájemně se podporovali. Na každičkého Čecha, který zrovna jel svůj závod, jsme se všichni sešli a fandili. Takže vzpomínky na tento šampionát budou jen ty pozitivní.
 
To se moc dobře poslouchá, ale pojďme na začátek toho všeho. V čem spočívala příprava na ME zejména v posledních týdnech?
Kůň se připravoval velmi důkladně. Od veterinární stránky po náročné fyzické tréninky. A já jsem se snažil skákat, na čem se jen dalo. :)
 
Překvapilo vás něco v průběhu konání mistrovství Evropy?
Jediné, co jsem nečekal, bylo to, že jsem se dostal do finále. :)
 
Byly pro vás kurzy parkurů náročné?
Letos nebylo mistrovství Evropy náročné co do výšky parkurů. Ale jelikož byla naše kategorie juniorů jako jediná umístěna na menší z kolbišť areálu, byly tedy parkury náročné spíše v obratech, distancích a také bylo velmi náročné stihnout čas.
 
Můžete krátce shrnout váš výkon ve finále?
První kolo finále přineslo smolnou chybu a stejně jako v předchozích kolech zase na B v trojskoku, jinak to byl ale povedený závod. V druhém kole už nám lehce došly síly. Měli jsme za sebou pět náročných parkurů a z toho dvakrát v jeden den. Došli jsme to se ctí a jsem spokojený i s finálním výsledkem.
 
Jak celý výjezd zvládali koně?
Unavení jsme z mistrovství asi všichni, ale všichni jsme zdraví a hlavně už doma!
 
Patří někomu speciální poděkování?
Úplně celému mému týmu, ve kterém je celá moje rodina, výborná ošetřovatelka, veterináři a další. Všem, co fandili, ať už přímo v Zuidwolde nebo z domova. Ale hlavně Bob Saint Clarovi za to, že mě přes to všechno přenesl až do úplného cíle, i když už mlel z posledních sil.
 
Co vás čeká ve zbytku letošní sezony?
Ve zbytku sezony se budu účastnit závodů na domácí půdě a v závěru plánujeme účast Prague Playoffs v O2 aréně.
 
 
Foto archiv Františka Stružinského




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE