reklama 11A

Česko má finalistu skokového ME juniorů. Uspěl František Stružinský

ikonka

V pátek 12. července pokračovalo v Zuidwolde mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců ve skákání. Na programu bylo dvoukolové finále juniorských týmů, v kterém se rozhodlo i o finalistech pro soutěž jednotlivců. Zlato v týmech má Španělsko.
13.07.2019 08:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Česká parkurová reprezentace se účastní evropského šampionátu dětí, juniorů a mladých jezdců v Zuidwolde. Po čtvrtečním finále dětských družstev přišly v pátek na řadu soutěže juniorů a mladých jezdců. 
 
Juniorská soutěž potěšila české fanoušky. František Stružinský se totiž probojoval do nedělního finále individuálního mistrovství. V sedle Bob Saint Clara zajel páteční první kolo s pěti trestnými body, v druhém pak na překážkách nechyboval a dovezl jen bod za překročený čas. V součtu s body, jež si nesl z úvodní individuální kvalifikace, to stačí na 29. místo. Do finále postupuje třicet nejlepších dvojic. 
 
Těsně před jeho branami zůstala Tereza Svobodová, která dokončila s Kleiner Lordem tři kvalifikační kola na 31. příčce. Sára Vingrálková, která z českých juniorů nejlépe začala, obsadila 39. příčku. 
 
Pro úplnost nesmíme zapomenout doplnit výsledky týmové soutěže. Mistry Evropy se stali Španělé před druhými Němci. Bronz vybojovali jezdci z Irska. České družstvo obsadilo dvanáctou příčku.
 

Výsledky jsou v tomto odkazu 

 
Foto: Lukáš Najman




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE