reklama 11B

Napjatě očekávaný přírůstek: Eagle Top má první české hříbě

ikonka

Grupový vítěz z Ascotu Eagle Top debutoval v českém chovu loni a hned byl nejvytíženějším plnokrevným plemeníkem v zemi. Tento týden se mu v hřebčíně Střelice narodilo první hříbě.
18.01.2019 20:18  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Je to jeden z nejočekávanějších přírůstků v tuzemském plnokrevném chovu letošní sezóny. V noci na čtvrtek se ve Střelicích narodil první tuzemský potomek plemeníka Eagle Top. Je jím hřebeček z klisny Camely. Informaci přinesly facebookové stránky hřebčína Střelice.
 
Osmiletý ryzák Eagle Top byl loni s 54 připuštěnými klisnami nejvytíženějším plnokrevným plemeníkem v Česku. Hřebčín Střelice si syna výborného Pivotala pronajal z anglického Hedgeholme Stud jako náhradu za výborného Shamalgana, který se loni vrátil do Francie.
 
Eagle Top na dráze jako svěřenec Johna Gosdena zvítězil v King Edward VII Stakes (Gr.2) v Ascotu, těsně druhý finišoval v King George VI And Queen Elizabeth Stakes (Gr.1). Celkem vyhrál dva ze svých jedenácti startů a na dotacích vyběhal bezmála půl milionu liber. Před příchodem do Česka strávil jednu připouštěcí sezónu v Anglii.
 
 
Camely dala před novým přírůstkem tříletou Coraly a dvouletého Carilla, oba se nacházejí v tréninku Františka Holčáka.
 
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE