reklama 11B

Naděje na hattrick trvá. Tiger Roll byl přihlášen do Velké národní

ikonka

Během uplynulých měsíců stáj Gigginstown House Stud hned několikrát zpochybnila, že se Tiger Roll o třetí vítězství za sebou ve Velké národní vůbec pokusí. Nyní se valach ocitl na přihláškách, o dalším vývoji rozhodnou příští dva měsíce.
29.01.2020 16:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Desetiletý Tiger Roll zůstává ve hře o třetí vítězství ve Velké národní a vyrovnání bilance legendárního Red Ruma ze 70. let. Hnědák stáje Gigginstown House Stud patří mezi osmnáct koní, které trenér Gordon Elliott přihlásil do letošního ročníku dostihu.
 
Celkem se na listině přihlášek Randox Health Grand National, která se poběží 4. dubna o celkovou dotaci 1 milion liber, nachází 105 překážkářů.
 
Elliott předběžně počítá, že Tiger Roll půjde na jaře obvyklou cestou a do Aintree u Liverpoolu bude směřovat přes březnový kros Glenfarclas Chase v rámci National Hunt Festivalu v Cheltenhamu. O tom, zda se vítěz posledních dvou ročníků skutečně o završení hattricku pokusí, více napoví slavnostní zveřejnění nesených hmotností 11. února. Valachův majitel Michael O’Leary opakovaně vyjádřil obavu, aby Tiger Roll nemusel nést příliš vysokou zátěž.
 

Velká národní 2019: Malý kůň s velkým srdcem obhájil!

 
Dalším relativizujícím faktorem je nucená zdravotní pauza a tréninkový výpadek poté, co byl hnědákovi loni v listopadu vyoperován čip. Mezitím už se Tiger Roll opět vrátil do tréninku
 
Na přihláškách se nachází také někdejší vítěz Gold Cupu Native River, jedním z překvapivých jmen je Vintage Clouds. Trenérka Sue Smith ho přihlásila po nedávném vítězství v Peter Marsh Chase v Haydocku na základě konzultace s majitelem Trevorem Hemmingsem.
 
 
Foto: Aintree Racecourse




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE