reklama 11B

ME 2019: Tři disciplíny pony společně v Polsku

ikonka

Skoky, drezura a všestrannost, to jsou disciplíny, v nichž se bude závodit při mistrovství Evropy pony v polské Strzegomi. Velký svátek pony se bude konat v polovině srpna. Ačkoli jde o děti a juniory, dá se očekávat sport na nejvyšší úrovni pony.
08.01.2019 14:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Vždyť třeba mladí militaristé s poníky pojedou dvouhvězdovou obtížnost v takzvaném dlouhém formátu stejně jako v roce 2018 v Bishop Burtonu (GBR), kde na domácí půdě uspěl tým Velké Británie. Druzí byli Irové a třetí místo bralo družstvo Francie. Medaile v soutěži jednotlivců si rozdělili také ostrovní reprezentanti. Zlatá a bronzová medaile zůstaly v Británii, stříbro putovalo do Irska.
 
V parkurovém skákání uspěli rovněž domácí, kteří ovládli soutěž týmů. V individuální soutěži, jejíž finále bylo postaveno na překážkách do 135 cm, porazila soupeře švédská dvojice, irští a britští jezdci figurují na druhém respektive třetím místě.
 
V drezuře prokázalo dominanci Německo, které vyhrálo hodnocení týmů před Dánskem a Nizozemím. Podobné rozložení sil se projevilo v individuálních výsledcích, kdy zlato opět putovalo do Německa stejně jako bronz. Druhé místo obsadil dánský reprezentant.
 
Pro sezonu 2019 vybrala Mezinárodní jezdecká federace pořadatele šampionátu v Polsku. Pony jezdci zamíří ve dnech 15. - 18. srpna do Strzegomi. Dá se očekávat, že o kvalifikaci budou usilovat také čeští jezdci, kteří to do Strzegomi mají výrazně blíž, než do britského Bishop Burtonu. Areál je pouhou hodinu cesty autem od hraničního přechodu v Náchodě, a tak i fanoušci mohou jezdeckým nadějím snadno jet fandit naživo!



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE