reklama 11A

Marc Debaere: Martinice jsou krásné, je mi ctí zde stavět parkury

ikonka

Stavitelem kurzů při Memoriálu Jana Papouška v Martinicích byl opět belgický course-designer Marc Debaere. „Jsou to krásné závody. – Cítím to jako čest, že zde mohu stavět parkury,“ řekl v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
30.06.2020 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Práci belgického stavitele parkurů Marc Debaere si účastníci Memoriálu Jana Papouška v Martinicích velmi pochvalovali: „Je dobře, že tady v Čechách si jezdci mohou skočit takovéto parkury, které tu u nás moc nebývají,“ řekl mj. vítěz hlavní soutěže Aleš Opatrný.
 
Marc Debaere není v České republice poprvé, a tak již má určitý přehled o úrovni domácích jezdců a koní. „Myslím, že zde můžeme vidět velmi dobré jezdce, kvalitní koně, trenéři odvedli výbornou práci,“ konstatoval v rozhovoru pro EquiTV.cz. 
 
V nejvyšší sobotní a nedělní soutěži účastníky rozhodně nešetřil, a to se v sobotu projevilo na jediném čistém výkonu. „Samozřejmě pro stavitele parkuru to není ideální výsledek, když je jen jeden čistý parkur, ale bylo tam i hodně těch, kteří měli pouze jeden bod za čas,“ uvedl Marc Debaere. V neděli již počet nul na bodovém koně byl zcela optimální. „Není to jednoduché, ale měl jsem k dispozici výborný tým a diskutovali jsme hodně kvalitu jezdců a koní.“
 
Poslechněte si celý rozhovor prostřednictvím videa internetové televize EquiTV.cz.
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE