reklama 11D

Makat a makat, to je můj cíl, říká nová členka C-E-T Eva Vavříková

ikonka

Začátkem sezony 2019 oznámil Czech Equestrian Team přestupovou novinku. Do stáje přichází talentovaná juniorská reprezentantka v drezuře Eva Vavříková. V týmu doplní parkurové jezdce Annu Kellnerovou a Aleše Opatrného.
15.03.2019 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D
 
Eva Vavříková je šestnáctiletá drezurní jezdkyně, která ve své krátké kariéře dosáhla už řady velkých úspěchů. Mezi mnoha umístěními z mezinárodních závodů se vyjímá bronz z mistrovství Evropy dětí 2016. My jsme novou posilu Czech Equestrian Teamu požádali o rozhovor.
 
Jak a kdy vznikla myšlenka na přestup do C-E-T?
Už delší dobu obdivuji nasazení a zápal Anny Kellnerové a fandím tomu, co dělá, a jak to dělá. Zlomové pro mě bylo to, když jsme se začátkem roku 2018 viděly na závodech v Holandsku a mluvily spolu. Chovala se ke mě velice vřele. Je to správná holka a sportovec, tak jako já. Tak jsem si řekla proč ji nezavolat a nezeptat se. „Aničko, co kdybychom udělaly team, tento sport je pro mě to, co je pro tebe a bylo by to fajn”. 
 
V kterém oddílu jste byla dosud?
Doposud jsem jezdila za JK Vega Brno.
 
Co pro vás znamená členství v C-E-T, budete přecházet do stáje nebo je budete jen reprezentovat? Co nám můžete říct o stáji, kde aktuálně jste? 
Členství v C-E-T pro mě znamená, že se posunu dál, ke kýženým cílům a snům. A to chci dělat s těmi nejlepšími v Česku. Způsob nasazení a zapálení tohoto týmu je prostě velký sen a velký sport. Jsem šťastná, že jsem jejich součástí a je to pro mě velký hnací motor pro moji práci a nasazení co mám, a na čem prostě makám. 
Aktuálně nemám v plánu stěhovat koně. V tomto roce mám navázanou novou spolupráci se svým novým trenérem v Rakousku Peterem Gmoserem (rakouským olympionikem) a mou dlouholetou trenérkou Emou Koupuletou. Koně mám ustájené jak v Rakousku, tak v Česku. Takže jsem pořád na cestách. Škola, trénink, závody…
Můj týdenní plán je zhruba takový: neděle, úterý, středa – koně v České republice, čtvrtek, pátek, sobota – koně v Rakousku. Pondělí, úterý, středa – trénink s trenérem v posilovně. A samozřejmě, jak říkají rodiče, je důležitá i škola, a tu mám od pondělí do čtvrtka. Co se týká koní na závody, tak se připravuji pro sezonu 2019 s mojí Belle Ennie a Siracusou. Jinak jezdím více koní dle možností. 
 
Co je vaším cílem v novém teamu? 
Makat a makat! Dělat to tak, aby to bavilo mě, a hlavně i moje koně a posouvat se dopředu k těm nejvyšším metám. Plán letošní sezony je prosadit se na úrovni juniorů na zahraničních závodech a pracovat na postupu do mladých jezdců. A velkým cílem je začít jezdit prestižnější a složitější závody a postupně si vyjezdit jméno a respekt, i když jsem holka z Česka. A já vím, že to zvládnu, protože to moc chci. Velice důležité je pro mě, aby moje koně byli zdraví a já také a mohli jsme s úsměvem a pokorou ke sportu dělat to, co mě naplňuje a baví. – Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří mi pomohli se propojit s týmem C-E-T!
 
Děkujeme za rozhovor, přejeme hodně sportovních úspěchů a realizovaných snů!
 
Foto archiv jezdkyně




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE