reklama 11C

Longines Masters: Evropa porazila USA, Grand Prix přinesla překvapení

ikonka

V New Yorku se ve dnech 26. - 28. dubna konaly závody CSI5* zařazené do série Longines Masters. Program nabídl řadu špičkových soutěží. Vynikaly ovšem dvě. Sobotní týmové klání Evropy a USA Riders Masters Cup a nedělní Grand Prix.
29.04.2019 15:41  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
CSI5* Longines Masters, které v New Yorku proběhlo o posledním dubnovém víkendu, nabídlo další soutěž ze speciální série Riders Masters Cup. To je klání parkurových hvězd Evropy proti elitě Spojených států amerických. Převahu mají prozatím Evropané, kteří už před tímto mítinkem třikrát Ameriku porazili.
 
A z vítězství se radovali také v sobotu 27. dubna v New Yorku. Ve dvou kolech proběhlo celkem deset duelů. Dvojice do duelu určuje los. Evropané vyhráli v prvním kole tři z pěti soubojů, v druhém kole pak ovládli tři duely a jeden skončil remízou. V součtu to znamenalo 130 kladných bodů pro Evropu a 90 pro USA. Za Evropu závodili Pius Schwizer, Harrie Smolders, Darragh Kenny, Olivier Philippaerts a Edward Levy. USA reprezentovali Lillie Keenan, Mclain Ward, Devin Ryan, Laura Chapote a Kristen Vanderveen, která na vystřídala Beezie Madden původně rozlosovanou do dvojice k Harriemu Smoldersovi.
 

Rozlosování najdete tady

 
Bilance soutěží od vzniku projektu mluví jednoznačně ve prospěch Evropy. USA přitom mají ve svých řadách několik olympijských medailistů a šampionů Světového poháru. 
Neděle přinesla překvapení v podobě výsledků Grand Prix. Její vítěz Egypťan Nayel Nassar sice patří do druhé stovky světového žebříčku, což není špatná pozice a je často k vidění na pětihvězdových závodech, v neskutečně silném startovním poli by ho však asi na první místo tipoval málokdo.
 
V New Yorku sedlal Lucifera V a nechal za sebou ve dvou kolech s výškou do 160 cm velká jména. Na druhé příčce Harrieho Smolderse s Une de l´Othain, třetí dojel Olivier Philippaerts v sedle Cue Channy. Vítězka loňského finále World Cupu Beezie Madden z USA brala se svou stájovou jedničkou Breitlingem šesté místo a její krajan a kolega ze stříbrného olympijského družstva Kent Farrington na Creednace byl dvanáctý.
 

Výsledky najdete v tomto odkazu

Foto: Press EEM





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE