reklama 11A

New York: Madden vs Smolders. Los postavil proti sobě do duelu hvězdy

ikonka

V sobotu 27. dubna se při CSI5* v New Yorku pojede další soutěž Riders Masters Cupu, tedy speciálního klání amerických a evropských parkurových jezdců. Los určil, kdo se proti komu postaví v pěti duelech. A bude se na co dívat.
25.04.2019 10:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Riders Masters Cup je projekt, který vznikl v roce 2017. Ve speciálních parkurových soutěžích měří síly nejlepší jezdci USA a Evropy. Během soutěže, která má dvě kola, prosti sobě v duelech jedou vždy jezdec z týmu Ameriky a jezdec z týmu Evropy. První kolo je klasické na čas, druhé je honební. V každém týmu musí být zastoupen jeden jezdec ve věkové kategorii U25. Ve vzájemné bilanci si prozatím lépe stojí Evropané. 
 

Další kolo poháru je na programu v sobotu 27. dubna v rámci CSI5* Longines Masters New York. Kdo pojede proti komu v jednotlivých duelech, se losovalo ve středu 24. dubna.

 
Duel číslo 1: Lillie Keenan (USA) versus Pius Schwizer (SUI)
Mladá třiadvacetiletá reprezentantka USA, vítězka severoamerického šampionátu mladých jezdců z roku 2013, nastoupí proti zkušenému matadorovi ze Švýcarska Piusovi Schwizerovi. 
 
Duel číslo 2: Beezie Madden (USA) versus Harrie Smolders (NED) 
V tomto případě svedl los proti sobě naprosté hvězdy. Šampionka Světového poháru 2018 Beezie Madden je držitelkou tří olympijských medailí. Olympionik Harrie Smolders má stříbro z posledního individuálního mistrovství Evropy, řadu měsíců vévodil světovému žebříčku a vyhrál sérii Global Champions 2017.
 
Duel číslo 3: Laura Chapot (USA) versus Daragh Kenny (IRL)
Laura Chapot má bronz z Panamerických her a startovala dvakrát ve finále Světového poháru. Kenny je členem irského národního týmu, s kterým byl sedmý při Světových jezdeckých hrách 2014. 
 
Duel číslo 4: Mclain Ward (USA) versus Olivier Philippaerts (BEL)
Zajímavý souboj slibuje čtvrtý duel, proti sobě bude stát zkušenost a dravé mládí. Ward je jedním z nejlepších amerických jezdců, aktuálně je druhý ve světovém žebříčku. Z olympiád má několik medailí a při WEG v Tryonu pomohl týmu ke zlatu. Olivier Philippaerts je šestadvacetiletý Belgičan, který se pravidelně pohybuje po pětihvězdových závodech. Loni byl pátý ve finále Světového poháru, ve sbírce má dvě zlata z ME juniorů a mladých jezdců.
 
Duel číslo 5: Devin Ryan (USA) versus Edward Levy (FRA)
Zkušený Američan Ryan byl členem zlatého týmu při WEG v Tryonu. V roce 2018 byl druhý ve finále Světového poháru. Proti němu bude stát evropský zástupce kategorie U25 Edward Levy z Francie. 
 

Výsledky z Longines Masters jsou ZDE





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE