reklama 11D

Kůň 2020 v Lysé: Přehlídka plemen, jezdeckého umu i pestrých kostýmů

ikonka

Výstaviště Lysá nad Labem hostilo ve dnech 18. až 20. září již sedmadvacátý ročník nejstarší středoevropské výstavy koní určené všem příznivcům jezdeckého sportu a chovu koní pod názvem Kůň 2020, jejíž součástí byla i večerní galashow.
21.09.2020 18:26  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Pořadatelé této tradiční koňské výstavy a veletrhu byli v nelehké situaci, jelikož se postupně zpřísňovala vládní opatření v souvislosti s horšící se nákazovou situací. Nakonec vše proběhlo zdárně a diváci, kteří do Lysé dorazili, odjížděli spokojeni. 
 
Denní program nabídl jak dopolední chovatelskou přehlídku jednotlivých plemen koní, tak odpolední doprovodné ukázky koní pod sedlem, na ruce i v zápřeži. Ty byly v různých inovacích náplní i večerní galashow. Velkou novinkou vystoupení pod světly reflektorů bylo, že probíhala za živého doprovodu skupiny Prague Queen.
 
Zápřeže starokladrubských koní jsou neodmyslitelnou součástí všech koňských akcí v Lysé. Tato živá národní kulturní památka nemůže chybět především při slavnostním zahájení i předvedení různých typů zápřeží. 
 
Velmi oblíbené jsou také vystoupení jízdní policie, kdy koně musí prokázat odolnost vůči všem možným rušivým vlivům. Fríské koně předvedla Vendula Šponarová se svým týmem, ale také Jan Vávra. Mezi další tradiční účinkující patří Petr Doubek se svým lipickým koněm. 
 
Dětské oči zářily nejen při vystoupení miniaturních koní, ale také při mnoha dalších ukázkách zpestřených krásnými kostýmy. Oslnilo je jistě i osmispřeží shetlandských poníků nebo vystoupení oslíků. Soutěžichtivé návštěvníky pak pobavil miniturnaj v pushballu. 
 
Zástupci westernových disciplín předvedli divákům mimo jiného, jak se jezdí trail. Zaměstnanci Zemského hřebčince Písek prezentovali práci s chladnokrevnými koňmi, konkrétně se jednalo o plemena koní českomoravký belgik a slezský norik. Mezi největší hvězdy celého programu patřil Miloslav Simandl s jeho šesti koňmi, s nimiž pracuje ve volnosti. 
 
Vše zachytil svým objektivem reportér Dalibor Gregor. Na výběr fotek z denního programu se můžete podívat v připojené fotogalerii výše.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE