reklama 11D

Koně nemůžou skákat sami, naučila se Kateřina Matušková s F.Triomf

ikonka

Mnoho úspěchů sbírá na parkurových kolbištích Kateřina Matušková. Měla možnost získávat zkušenosti a jezdecky se rozvíjet se zkušenou klisnou F.Triomf, jež byla podle ní velmi komplikovaná. Získala si jí však svou jedinečnou povahou.
11.05.2023 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Parkurová jezdkyně a reprezentantka SK Sportino Kateřina Matušková, jež v posledních letech má možnost připravovat své koně ve vlastním jezdeckém areálu Na Višňáku, prožívala své sportovní začátky v sedle klisny F.Triomf. Holandská klisna KWPN po hřebci Tangelo van de Zuuthoeve letos oslavila třinácté narozeniny. 
 
„F.Triomf je specifická kobyla, která mi ukázala, že ježdění je dřina, ale že to stojí za to,“ říká o ní jezdkyně Kateřina Matušková. 
 
Klisnu F.Triomf pořídili v Opavě-Kateřinkách, protože Kateřina potřebovala koně do vyšších parkurů. „Ze začátku nám to moc nešlo, protože je to asi nejkomplikovanější kůň, kterého osobně znám,“ líčí Kateřina, jež dále doplnila, že v jejím sedle získala mnoho zkušeností. „Získala si mě však hlavně svou jedinečnou povahou. Naučila mě také to, že nemůžu očekávat, že koně budou skákat sami.“
 

Psali jsme: Příroda, ticho a vyjížďky. Bonusy stáje „Na Višňáku“, líčí Matušková

 
Skokově nadaná klisna F.Triomf byla při parkuru také neuvěřitelně pružná. Občas si nebyla jistá při překonávání bazénků a vodních příkopů, ale vždy je se svou jezdkyní nakonec přeskočila. „Miluje pobíhání ve volnosti v hale a ve výběhu,“ přidává další oblíbené činnosti klisny její jezdkyně.
 
„Nejkrásnější chvíle byly všechny výhry a povedené parkury. Slabých chvilek určitě taky spoustu bylo, ale nic nepřekonatelného. Mezi naše největší úspěchy určitě patří výkony při mistrovství České republiky dětí a juniorů, všechny České skokové poháry a mezinárodní závody.“
 
Nezapomenutelná klisna se stále nachází ve stáji Kateřiny Matuškové. V této době plní své mateřské povinnosti a k tomu má také uzpůsobený svůj program. Jezdkyně věří, že přivede na svět ještě další stejně kvalitní potomky. „Máme ji stále ve stáji, takže jsem s ní v kontaktu a myslím na ní denně. Užívá si volných dnů ve výběhu a lehkého ježdění s dětmi,“ dodává Kateřina Matušková. 
 
Foto: poskytla Kateřina Matušková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE