reklama 11D

Klára doběhla druhá v maďarském Oaks, Češi bodovali i v Mnichově

ikonka

Úspěšnou neděli zažili čeští zástupci v Budapešti a Mnichově. Klára ze stáje Nyírségi istálló slaví umístění na maďarské klasické scéně, v Kincsem Parku se neztratil ani Legionar Srb. Šampion Ignacius Reilly v Mnichově dokonale využil nízkou zátěž.
30.07.2023 19:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Dva koně poslal v neděli do Budapešti trenér Václav Luka mladší a v tandemu s žokejem Martinem Laubem vytěžil dvě druhá místa. Pro životní výsledek si doběhla hnědka Klára z vlastního chovu Zsolta Gajdose, která v Magyar Kancadíj na 2400 metrů podlehla jen vítězné Mesetár s Istvánem Kozmou.

Maďarská verze Oaks skončila doběhem raz-tři v podání domácích odchovankyň. V hřebčíně Bábolna narozená Mesetár kuriózně reprezentovala stejnou barevnou kombinaci jako stáj Luka, v níž bošovický trenér odstartoval svou kariéru.

Klára, předtím pátá v jarní klasice Hazafi Díj a vítězka mostecké IV. kategorie na 2200 metrů, strávila první polovinu dostihu na poslední pozici. V závěrečném oblouku se vnější stopou posunula blíže soupeřkám, ale ve finiši nedokázala zachytit nástup Mesetár a ztratila na ni šest délek. S přehledem však porazila zbytek pole v čele s třetí Merci Star.

 

Čtěte také: La Salinero dominoval start-cíl v Bad Harzburgu, dvě umístění v listed

 

Podobnou bilanci - druhou příčku bez nároku na vítěze - měl i Klářin tréninkový kolega Legionar Srb v největším maďarském sprintu Kozma Ferenc Emlékverseny na 1200 metrů. Loňský nejlepší srbský sprinter na přímé dráze v Kincsem Parku zpočátku přenechával iniciativu soupeřům, ale následně rozbalil důraznou koncovku a vzdálil se většině soupeřů. Neodolal pouze vítězce Vain Hope, která ho porazila lehce o 3 1/2 délky.

Úspěšné odpoledne v Mnichově

Početná česká ekipa se zúčastnila nedělního mítinku v Mnichově. Šampion mílařů Ignacius Reilly odskakoval do jedničkového handicapu Dallmayr Coupe Lukull - David Conolly-Smith-Memorial (1600 m, 17 000 eur) pod pérovou váhou 52 kg a jako největší outsider v poli (193:10).

V cílové rovině však pod Janem Vernerem bojoval o nejvyšší příčky a v jednu chvíli se zdálo, že ohrozí i vítězného Wesmintster Nighta. Někdejší druhý z Velké jarní ceny, jehož aktuálně připravuje Andreas Wöhler, nakonec uhájil jistý triumf o půl délky. Ignacius Reilly v těsném doběhu finišoval čtvrtý délku a krátkou hlavu za vítězem, přičemž možná ztratil ještě lepší umístění krátkým zaváháním těsně před cílem, když se se zadíval na zvenčí nastupujícího soupeře.

S prázdnou neodjíždějí z bavorské metropole ani oba zástupci stáje Pure Nutrition a trenérky Martiny Havelkové. V trojkovém Dallmayr Selektion des Jahres-Rennen (2800 m, 7000 eur) vybojoval Culihrach s Janem Vernerem hezkým nástupem z chvostu pole čtvrtou příčku, byť s odstupem dvaceti délek od vítěze. Jeho tréninkový kolega Cacophonous následoval pod Sibylle Vogt na dotované páté pozici.

Neuspěli pouze Silver Trigger a Salar Island, kteří se v trojkovém handicapu Dallmayr Capsa-Rennen (1600 m, 7200 eur) nedostali přes deváté a jedenácté místo.

V Bratislavě kraloval Složil

Čtrnáct dní po Slovenském derby pokračovala sezona i v Bratislavě. Oba překážkové dostihy dne se staly kořistí žokeje Pavla Složila mladšího s koňmi trenéra Jaroslava Brečky.

Ve steeplechase Ceně Vertikála (4100 m) dovedl favorizovaného Fort Ryana k zadrženému triumfu před dvojicí Joganville a Meghan. V proutěných pžekážkách Ceně Damana (3600 m) přidal další úspěch s Hakimpourem před Kubikem a Dominiquem.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová (Klára při vítězství v Mostě)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE