reklama 11B

Kdo postoupí do finále Světového poháru ze Středoevropské ligy FEI?

ikonka

Na přelomu března a dubna 2021 by se ve švédském Göteborgu mělo uskutečnit finále Světového poháru ve skocích a v drezuře. Kteří tři parkuroví jezdci ze Středoevropské ligy by se jej měli zúčastnit, když se neuskuteční regionální finále v Krakově?
11.03.2021 16:33  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Polský web Swiat Koní se zabýval otázkou, jak Mezinárodní jezdecká federace (FEI) přistoupí ke kvalifikačním kritériím pro účast ve finále Světového poháru ve švédském Göteborgu, které se má uskutečnit od 30. března do 4. dubna 2021. 
 
Systém kvalifikace účastníků Světového poháru má za cíl vybrat nejlepší jezdce z každého regionu celého světa, který FEI rozdělila do patnácti lig a určila počet jezdců, kteří z každé ligy postupují. Středoevropská liga však byla rozdělena na dvě subligy – severní a jižní. 
 
„Nestojí za to se ptát na důvody pro rozdělení této ligy na dvě podúrovně. Existuje více nevýhod tohoto rozdělení než kladů, ale je to fakt, který stanovují pravidla FEI. Myšlenkou FEI je, že ve finále Středoevropské ligy, kterého se má zúčastnit 20 nejvýše postavených soutěžících z obou sublig, se účastníci utkají o tři místa do finále Světového poháru. Slabá stránka tohoto systému se projevuje v netypických situacích, s nimiž se v současnosti potýkáme,“ uvádí web Swiat Koní. 
 
Kvůli světové pandemii koronaviru Covid-19 se totiž neuskutečnily kvalifikační soutěže ve všech patnácti ligách Světového poháru. V těch, kde kvalifikace proběhly, byl jejich počet nižší, než se původně plánovalo. Navíc kvůli hrozbě epidemie herpesviru EHV-1 zrušila FEI od 1. do 28. března všechny mezinárodní soutěže v několika evropských státech. To se týká i Cavaliady v Krakově, která měla probíhat právě od 11. do 14. března. Při tomto mítinku mělo proběhnout finále Středoevropské ligy Světového poháru a z něj tak měli vzejít postupující do Göteborgu. 
 
Jak upozorňuje Swiat Koní, FEI dodnes nevytvořila tabulku konečného pořadí soutěžících účastnících se kvalifikace v severní a jižní sublize. Zůstává otázkou, jak k tomu FEI přistoupí. Jako jednu z možností polský web uvádí, že by se vytvořil společný žebříček pro obě subligy. Teoreticky by se postupujícími stali Matas Petraitis (LTU), Dawid Kubiak (POL) a Andrius Petrovas (LTU). Náhradníkem by pak byl Jaroslaw Skrzyczynski (POL).
 

Celý článek najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 
Zdroj: Swiat Koní
Ilustrační foto: Cavaliada



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE