reklama 11C

Jiří Nesvačil junior má další triumf. Vyhrál Memoriál Jiřího Škodného

ikonka

Heřmanův Městec ožil ve dnech 7. až 8. září vozatajskými závody. Na tři desítky spřežení mohli diváci sledovat při Memoriálu Jiřího Škodného. Vítězem v královské kategorii se stal Jiří Nesvačil junior. Více včetně fotogalerie najdete v článku.
10.09.2019 16:47  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

O prvním zářijovém víkendu ožilo výcvikové středisko Národního hřebčína Kladruby nad Labem v Heřmanově Městci konáním závodů spřežení. V tamní Bažantnici probíhal 7. – 8. září 2019 Memoriál Jiřího Škodného. Téměř tři desítky spřežení závodily v soutěžích čtyřspřeží, dvojspřeží, jednospřeží i dvojspřeží pony. 
 
V sobotu byly na programu drezury a parkur spřežení. V dílčím hodnocení drezurní zkoušky soutěže čtyřspřeží obsadili první tři příčky reprezentanti Národního hřebčína Kladruby nad Labem v pořadí Jiří Nesvačil jun., Vladimír Moudrý a Petr Novák. Jiří Nesvačil jun. předvedl nejlepší drezurní úlohu se starokladrubskými bělouši také v kategorii dvojspřeží, jeho stájový kolega Vladimír Moudrý se starokladrubskými vraníky ze Slatiňan obsadil průběžné třetí místo. 
 
V parkuru spřežení bodoval Vladimír Moudrý, kterému se podařilo zvítězit v obou startech, v královské disciplíně čtyřspřeží i v soutěži dvojspřeží. Pořadím zamíchal nedělní maraton. Pět absolvovaných překážek prověřilo kvality jezdců všech vypsaných kategorií. V kompletní soutěži dvojspřeží a královské disciplíně čtyřspřeží získal prvenství zkušený Jiří Nesvačil jun., druhé místo královské disciplíny čtyřspřeží obsadil Vladimír Moudrý ze Slatiňan. 
 
Nejlepšího hodnocení v celkové soutěži jednospřeží zaslouženě dosáhl Jiří Koníř, Stáj Koníř Hrádek z.s. Reprezentantka národního hřebčína Ing. Kateřina Neumannová obsadila celkové sedmé místo. V soutěži pony dvojspřeží si nejlépe vedl a zvítězil Michal Kořínek z JK Sobotka. Souběžně bylo vypsáno Mistrovství východočeské oblasti dvojspřeží. Titul získal reprezentant Národního hřebčína Kladruby nad Labem, Jiří Nesvačil jun. 
 
Čestnou funkci ředitele závodů vykonával dlouholetý jezdec, reprezentant, funkcionář České jezdecké federace, významný trenér a bývalý zaměstnanec Národního hřebčína Kladruby nad Labem František Slavík. Sbor rozhodčích pracoval pod taktovkou hlavního rozhodčího Jaroslava Pavla. Přípravu tratě a technickou náročnost průjezdu překážek měl na starost zkušený jezdec spřežení a stavitel tratí Petr Vozáb. Při slavnostním ceremoniálu dekorování a vyhlašování vítězů byli přítomni členové rodiny Jiřího Škodného. Pan Jiří Škodný svého času pracoval přímo v dějišti závodů, coby jezdec vraného čtyřspřeží a vedoucí výcvikového střediska v Heřmanově Městci. Jistě by ho potěšila skutečnost, že na startu letošního memoriálu stanula hned dvě vraná čtyřspřeží starokladrubských koní ze Slatiňan.
 
Foto a text: NH Kladruby nad Labem




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE