reklama 11A

Jadlovský mistrem ČR 2019 ve vytrvalosti. CEI2* vyhrála Krejčová

ikonka

V Budislavicích se v sobotu 1. června uskutečnily mezinárodní závody a mistrovství ČR v jezdecké vytrvalosti. Účastníky hlavní soutěže čekala trať dlouhá 120 kilometrů. Mistrovský titul vybojoval Petr Jadlovský. CEI2* dokončila pouze Lucie Krejčová.
02.06.2019 04:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Z mezinárodní vytrvalecké soutěže v Budislavicích byla hned po úvodní čtyřicetikilometrové etapě vyloučena jediná zahraniční účastnice – Martina Rudolf z Německa, a to pro nepravidelnost schodů jejího koně. Ze soutěže odstoupily nebo byly vyřazeny i další účastnice a hodnocení se tak dočkala pouze Lucie Krejčová s Lamiou 1. Její rychlost byla 13,108 km/h.
 
V mistrovském závodu byl nejlepší Petr Jadlovský v sedle Bint Akkary. Ten na národní úrovni startoval osamoceně, ale velmi brzy dohnal účastníky mezinárodního klání, kteří startovali patnáct minut před ním. Jeho výsledná rychlost byla 14,343 km/h.
 
V jednohvězdové soutěži CEI nenašla přemožitele Justina Sedláková na koni AE Egyptian Hakeem. Rychlostí 15,593 však v mistrovství ČR juniorů nestačila na Kateřinu Suchou s klisnou Lucií Ferrou. Tato dvojice měla ve výsledkové listině zapsán čas 16,637 km/h.
 
Slavnostní vyhlášení závodů v Budislavicích odvysílala internetová televize EquiTV.cz živě. Již brzy nabídne také bezmála čtyřhodinový záznam z průběhu celého sobotního klání. Patnáctiminutový sestřih odvysílá Česká televize ve středu ráno na programu ČT Sport.
 





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE