reklama 11D

Irové vyhráli v Ocale Ligu národů. Byla to zábava, říká člen týmu Kenny

ikonka

Druhou kvalifikaci parkurového seriálu FEI League of Nations v Ocale na Floridě vyhráli Irové a Irsko je průběžně v čele bodování. Soutěž byla napínavá do samého konce. Tři týmy měly po prvním kole nulu, ale žádný z nich ji nedokázal udržet.
24.03.2024 14:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Richard Juilliart  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 

Premiérový ročník parkurové týmové série Ligy národů má za sebou druhé kolo, které se odehrálo 23. března v Ocale na Floridě. Už úvod soutěže dával tušit, že výbornou formu si dovezli Irové. Nulu měla na kontě v poločase dvoukolové soutěže sice tři družstva, ale irští jezdci byli jediní, kterým se neškrtal žádný výsledek a Cian O´Connor ani nemusel jízdu absolvovat, když jeho tři kolegové dojeli bez trestných bodů. Čisté konto drželi před druhým kolem také Američani a Nizozemci, ti na ní ale dosáhl až díky vymazání nejhoršího výsledku. 
 
Do druhého kola nastupuje dle pravidel FEI League of Nations vždy pouze trojice jezdců za každý tým a všechny výsledky se započítávají. Za Nizozemsko vyslal šéf ekipy Jos Lansink Harrieho Smolderse, Maikela van der Vleutena a Willema Greveho. Právě poslední jmenovaný jezdec inkasoval dvanáct trestných bodů, což družstvo, navzdory bezchybným jízdám kolegů, odsunulo mimo stupně vítězů.
 
Ani Američani v druhém kole nezářili. Chyboval Kent Farrington na Landonovi i Mclain Ward s klisnou Callais, dohromady nabrali dvanáct trestných bodů. Suverénní výkon dokázala zopakovat jen Laura Kraut na valachovi Baloutinuovi. Tým USA tak skončil na třetím místě s třemi chybami.
 
Irové se napodruhé sice také nevyhnuli trestným bodům, Darragh Kenny shodil s valachem Amsterdamem jednu překážku a Cian O´Connor dovezl na Mauricovi jeden bod za čas, ale v součtu překonali soupeře a slavili vítězství. Dalšími členy družstva byli Daniel Coyle s Legacy, který zajel dvě čistá kola a Shane Sweetham s koněm Otis Blue, jenž měl nulu v první jízdě a pro druhou část ho vedoucí ekipy Michael Blake nechal odpočívat. „Jsem na kluky skutečně pyšný,“ nechal se slyšet. „Vědí přesně, co mají dělat. A také to dělali.“
 
Jeden z členů irského družstva Darragh Kenny uvedl: „Byla to zábava. Toto je fantastický areál s úžasnou atmosférou.“ 
 
Na druhou příčku proklouzli nakonec Švýcaři. Po první části měli osm trestných bodů, které nabrala Janika Sprunger, když se další dvě chyby Pia Schwizera škrtly. Steve Guerdat s Is-Minkou a Martin Fuchs na valachovi Leone Jei zaznamenali dvojitou nulu. V druhém dějství nefigurovala Sprunger a Schwizer v něm nezaváhal. Celkový součet švýcarských výsledků činil osm trestných bodů.
 
Připomeňme, že úvodní mítink Ligy národů 2024 se konal v únoru v Abu Dhabi. Vítězně z něj vyšli Němci. Druzí byli Irové, kteří se po čerstvém triumfu v Ocale posunou na vedoucí pozici v bodování seriálu. 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE