reklama 11C

Ir Darragh Kenny je dvanáctý jezdec do Super Grand Prix LGCT v Praze

ikonka

Vítězství v některé z devatenácti Grand Prix Longines Global Champions Tour je pro jezdce jen první část úspěchu. Tou druhou je možnost startovat v Super Grand Prix při galashow světového parkuru v Praze. Jejím dvanáctým účastníkem je Darragh Kenny.
14.07.2019 00:31  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Irský jezdec Darragh Kenny v sedle třináctiletého hřebce Balou du Reventon byl jedním ze šesti účastníků Grand Prix ve francouzském Chantilly nedaleko Paříže, kteří dokázali základní parkur s výškou překážek 160 centimetrů překonat bez penalizace a postoupit tak do rozeskakování. Nejen, že v něm zopakoval precizní jízdu, ale navíc byl s časem 37,54 ze všech nejrychlejší. 
 
Domácí reprezentantce Pénélope Leprevost s desetiletým hřebcem Vancouver de Lanlore scházelo k triumfu pouze 54 setin vteřiny. Podstatně menší časový rozdíl ovšem dělil od Leprevost Belgičana Nicolu Philippaertse na jedenáctiletém hřebci H&M Chilli Willi. Ten projel cílem v čase 38,13, tedy jen o pět setin pomaleji než francouzská jezdkyně. Radost parkurovým jezdcům ze země galského kohouta udělal radost i Kevin Staut, jenž s jedenáctiletou klisnou Urhelia Lutterbach obsadil pěkné čtvrté místo. Zbývajícími účastníky rozeskakování byli dva jezdci z Belgie – Christophe Vanderhasselt na klisně Identity Vitseroel a Gregory Wathelet s hřebcem MJT Nevados S.
 
Při tiskové konferenci Darragh Kenny neskrýval nadšení nejen z vítězství ve Velké ceně, ale také z postupu do pražské Super Grand Prix. „Kvalifikace do Prahy je úžasná. Opravdu jsem to chtěl vyhrát. Loňská premiéra Prague PlayOffs byla neuvěřitelná událost, jedny z nejlepších závodů, na kterých jsem kdy byl. Bylo to fantastické a mít příležitost si tam letos zasoutěžit o astronomickou sumu v této prestižní soutěži je úžasné,“ svěřil novinářům dvanáctý kvalifikovaný jezdec do Super Grand Prix Longines Global Champions Tour.
 
V první soutěži v katarském Dauhá se kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval jeho krajan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z Hamburku postoupil Němec Danielovi Deusserovi a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. Jedenáctou hvězdou se „zlatou jízdenkou“ do Prahy je německý reprezentant Christian Ahlmann, jež vyhrál v Paříži.
 
Průběžné pořadí žebříčku Logines Global Champions Tour vede Ben Maher z Velké Británie. Aktuálně má 235 bodů. O jedenáct méně jich je na kontě Belgičana Pietera Devose, třetí Daniel Deusser z Německa jich má 215. Se 187 body jsou na čtvrtém, resp. pátém řádku Peder Fredricson a Niels Bruynseels, který v týmové Global Champons League startuje v dresu Prague Lions.
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách GC Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE