reklama 11A

Hlad po KMK je obrovský. Pořadatel ptýrovského kola hlásí plné stavy

ikonka

Také jezdci, kteří připravují mladé koně a účastní se chovatelských soutěží Kritérií mladých koní, netrpělivě čekali, až se začne po koronavirové pauze opět závodit. Dokazuje to rekordní zájem o další z kol série, jež bude hostit Ptýrov.
11.06.2020 13:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Ve středu 17. června se v Ptýrově odehraje třetí kolo skokových Kritérií mladých koní. I jezdci, kteří se věnují tréninku mladých koní, uvítali po sportovní pauze související s pandemií Covid-19 znovuotevření kolbišť. Projevilo se to už v úvodních kolech v Písku a Nových Zámcích. Zájem o start v Ptýrově je ovšem enormní. 
 
Pro tři věkové kategorie, tedy čtyř, pěti a šestileté, je stanoven limit 120 účastníků, a ten byl již více než týden před konáním akce naplněn. Nejpočetnější konkurence se sejde v kategorii čtyřletých a pětiletých hřebců a valachů
 
Podmínky pro účast v KMK jsou pro letošní sezonu stejné. Zastřešující organizace Asociace svazu chovatelů koní ovšem upozorňuje, že vysoký počet koní ovlivní příspěvek na dopravu. Ten bude letos činit cca 3 – 4 koruny na kilometr, jelikož celkový objem financí určených pro seriál je neměnný a obrovský zájem se tak na rozdělení příspěvků odrazí.
 

Podmínky KMK najdete na webu ASCHK

 

Startky a výsledky KMK v Ptýrově najdete ZDE nebo v JIS ČJF

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz / Pavlína Bůžková




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


Štítky: KMKskokyPtýrov
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE