reklama 11C

Hvězdně obsazený Hamburk odstartuje maraton sedmi kol Global Champions

ikonka

Již pošesté pojedou letos reprezentanti týmu Prague Lions o body do žebříčku Global Champions League. Další seriálové kolo hostí ve dnech 29. května až 1. června Hamburk, kde se představí Marc Houtzager, Marco Kutscher a Wilm Vermeir.
29.05.2019 08:28  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


Pražští lvi zamířili do Hamburku, aby se tam na přelomu května a června zúčastnili šestého mítinku parkurové série Global Champions. Tentokrát jsou za tým nahlášení Belgičan Wilm Vermeir, Nizozemec Marc Houtzager a německá hvězda Marco Kutscher. Závody v Hamburku odstartují maraton celkem sedmi seriálových mítinků Global Champions v řadě, které se budou konat víkend co víkend na starém kontinentu.

Zahajovací skákání se ve světoznámé německé aréně koná už ve středu 29. května, kdy je na programu dvoufázová stopětačtyřicítka. První důležitá prověrka přijde na řadu ve čtvrtek. Od 10.30 hodin odstartuje úvodní kolo Global Champions League s překážkami do 155 centimetrů, do něhož nastoupí všech šestnáct družstev reprezentovaných dvojicemi jezdců. Čtvrteční odpoledne pak nabídne stopadesátku s rozeskakováním. 

V pátek budou připraveny dva parkury, jež se sice do žádného ze seriálů nezapočítávají, ovšem při elitním obsazením soutěží Global Champions se i tak dá očekávat atraktivní podívaná. Skákat se bude do 150 centimetrů a obě soutěže jsou bodované do světového žebříčku Longines Rankings.

Vrcholem závodů budou dvě sobotní klání. Od 12.15 hodin se odehraje druhá část týmové Global Champions League, která rozhodne o dalším bodovém přídělu do hodnocení družstev. Ve vedení jsou aktuálně jezdci Shanghai Swans se 109 body, na druhé příčce jsou St. Tropez Pirates. Ti ztrácí na nejvyšší pozici dvacet bodů. Třetí jsou Monaco Aces s odstupem dalších dvou bodů. Prague Lions drží dvanácté místo.

V sobotu v 15.45 hodin vstoupí do kolbiště první účastník Grand Prix Hamburku. Její vítěz si zajistí postup do speciální soutěže Super Grand Prix, jež se bude konat v listopadu během galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2019 v pražské O2 areně. Prozatím je jisté, že fanoušci jezdectví v Praze uvidí vítěze prvního kola v Dauhá Francouze Juliena Epaillarda, Belgičany Jéroma Gueryho a Pietera Devose, kteří vstupenku do Super Grand Prix vybojovali v Mexico City respektive v Miami. Představí se i vítězka ze Šanghaje Danielle Goldstein z Izraele a Švýcar Martin Fuchs, jež vyhrál v Madridu. 

Hamburk je výjimečným zastavením na okruhu seriálu. Tamní rozlehlé travnaté kolbiště je známé díky překážkám, jež překonávají dvojice při světoznámém derby. To se pojede v neděli 2. června v rámci závodů CSI4*, které se odehrají souběžně s Global Champions. Výjimkou je i postava stavitele. Hamburk je jedním mála kol seriálu, kde je v této klíčové roli někdo jiný než Uliano Vezzani. Kurzy v Hamburku vznikají v dílně jiného legendárního designera, Franka Rothenbergera, který stavěl mimo jiné Světové jezdecké hry, mistrovství Evropy nebo závody Světového poháru, podílel se i na přípravě olympiády. Jezdci tak budou čelit stejně náročným prověrkám. 

Podrobnosti nejen o závodech Global Champions v Hamburku najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Na této stránce je také možné sledovat živý on-line přenos. Více o programu a přípravách galashow světového parkuru Prague PlayOffs v pražské O2 areně se dozvíte na webu www.pragueplayoffs.com.
 
 Ilustrační foto LGCT Hamburg





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE