reklama 11A

Finálový víkend v Písku má první vítězku, je jí Panamera Cassina-T

ikonka

Zemský hřebčinec v Písku se stal v polovině září dějištěm významné chovatelské akce, finále Kritérií mladých koní. Zatímco na parkuru byla v sobotu teprve rozehraná partie prvními koly, přehlídka tříletých klisen má již svou celostátní vítězku.
14.09.2019 17:43  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B
Krásné nové kolbiště, které je součástí areálu Zemského hřebčince v Písku, hostí ve dnech 13. až 15. září slavnostní finále Kritérií mladých koní. Součástí programu je rovněž celostátní finále přehlídky tříletých klisen, skok ve volnosti tříletých klisen a finále přehlídky klisen s hříbaty.
 
První vyhlášenou vítězkou tohoto finálového víkendu se stala účastnice celostátní přehlídky tříletých klisen, odznaková ryzka Panamera Cassina-T po otci Cassini's Son-T, z matky Pamela 13 po Robik s.v.. Její majitelka a chovatelka Zuzana Pavlíková krátce po vyhlášení neskrývala své nadšení: "Je to pro mě obrovské překvapení, protože konkurence byla neuvěřitelně silná. Ještě teď tomu nemůžu uvěřit! Jsem neskutečně šťastná, zúročilo se mi všechno, co jsem do klisny dala za celou dobu jejího odchovu!"
 
Skokové soutěže zahájily v sobotu prvními koly. Vedení se mezi čtyřletými klisnami ujala Ketty-H po hřebci Aristo Z vedená Janou Vaníčkovou s celkovým hodnocením 25,9, stejně starým hřebcům a valachům aktuálně vévodí Cornessini po Cornet Obolensky v sedle s Ondřejem Nágrem s výsledkem 26,53. Mezi pětiletými klisnami byla nejlépe hodnocená rovnými 27 body Gia Acorada po hřebci Acorado I, kterou předvedla Kateřina Hanušová, pětiletým hřebcům a valachům v sobotu vládl svěřenec Zdeňka Žíly, Cannor po Cannavero s výsledkem 26,93. V nejstarší kategorii se v prvním kole velmi dobře předvedla s vysokým hodnocením 27,77 klisna Paris d'Or po Coupe d'Or v sedle s Lucií Strnadlovou a s naprosto shodným výsledkem zajel i vítěz úvodního kola šestiletých hřebců a valachů Ikares Karsit po hřebci I'm Special de Muze vedený Terezou Mückovou.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto Hana Civišová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE