reklama 11A

Fantastické české vítězství Damocla From Second Life na MS v Lanakenu!

ikonka

Hned ve čtvrtek 19. září se při MS mladých skokových koní v Lanakenu podařilo české dvojici Sáře Vingrálkové v sedle valacha Damocles From Second Life Z uvést v tom nejlepším světle. Společně totiž zvítězili v první kvalifikaci šestiletých!
19.09.2019 19:11  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12C
O tom, že samotná účast na mistrovství světa mladých koní v belgickém Lanakenu je veliká prestiž, není pochyb, kdo by však čekal, že česká dvojice vyhraje hned ve čtvrtek soutěž své kategorie. Přesně to se podařilo šestiletému valachovi plemene zangersheide, Damocles From Second Life Z v sedle s teprve sedmnáctiletou juniorkou Sárou Vingrálkovou! Jedná se o koně po hřebci Diamant de Semilly z matky po Caretano Z.
 
Do první kvalifikace pro šestileté koně nastoupilo neuvěřitelných 265 koní a 85 z nich došlo obě fáze s výškou překážek do 135 centimetrů bezchybně. I přesto se podařilo české dvojici zvítězit a to s časem 26,63 sekund, což byl o více než půl sekundy lepší čas než u druhého umístěného.
 
Na průběžně vedoucí pozici společně ex aequo s dalšími 73 koňmi je nyní v kategorii pětiletých svěřenec Filipa Doležala, holštýnský valach Dollar-KL po hřebci Dinken z matky po Carbano. V této soutěži totiž nerozhodoval čas, ale pouze trestné body a na startovní listině bylo úctyhodných 240 koní.
 
Kompletní výsledky sledujte na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz
 





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE