reklama 11C

Fanděte českým vozatajům na mistrovství světa. Vyrazte do Drebkau

ikonka

Letošní mistrovství světa dvojspřeží se bude konat 12. – 15. září v německém Drebkau. Z České republiky tak fanoušci nemusí vážit dlouhou cestu a mohou přijet fandit českým reprezentantům osobně do dějiště šampionátu.
21.07.2019 09:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Mistrovství světa v soutěžích spřežení probíhají tradičně v září. V letošním roce se bude konat mistrovství světa ve dvojspřeží, a to poměrně nedaleko - v Braniborsku, historicky na území Dolní Lužice nedaleko Chotěbuzi v Drebkau.
 
Naposledy jeli čeští příznivci spřežení fandit našim jezdcům do Lipice, loňské Světové jezdecké hry v Tryonu v USA byly pro většinu moc daleko, ale příští rok bude na programu MS čtyřspřeží opět v Holandsku - v Horstu nad řekou Maas (Kronenberg).
 
Letošní šampionát dvojspřeží bude probíhat ve dnech 12. - 15. září, přičemž exkurze se uskuteční od pátku do neděle. První den bude spojen s koňmi a s kulturou, další dva dny bude hlavní náplní sledování všech závodníků. Při cestě na MS se účastníci nejprve zastaví na dostihové dráze v Drážďanech. Tato dráha s krásnými historickými tribunami je ještě o 16 let starší než dráha ve Velké Chuchli. Tamní dostihový spolek byl založen již v roce 1890. Úlohy průvodce se ujme Vincent Liebisch, který všechny provede areálem závodiště a ještě umožní zhlédnutí ranní rychlé práce na závodišti.
 
Dalším bodem pátečního programu bude návštěva centra Drážďan, kde se nachází Muzeum dopravy.  Tou dobou tam bude zrovna probíhat zajímavá výstava obohacená o zápřeže a o kočáry. Průvodkyní bude zkušená specialistka paní Dana Runge, která hovoří mj. i česky. 
 
Třetí zastávkou pátečního dne bude návštěva jedné z nejstarších a nejslavnějších porcelánek na světě – Míšně. Muzeum manufaktury v Míšni je dobře připravené na návštěvníky i z naší země – jednak mají namluven film o historii výroby tamního porcelánu v češtině, dále ukazují i praktickou výrobu v oddělených místnostech a na závěr je možné si prohlédnout vystavované porcelánové skvosty, mezi kterými je i mnoho soch a sošek s jezdeckou tématikou. Ubytování je naplánováno na poloviční cestě mezi Drážďanami a Drebkau.
 
Sobota a neděle bude věnována sledování mistrovských výkonů v Drebkau. Lze očekávat poměrně vysokou účast závodníků, neboť od letošního roku je povoleno 6 startujících z každé země. Pořadatelem je FEI ve spolupráci s firmou rodiny Koalicků, přičemž na českých závodištích je řadu let možno sledovat kvalitní výkony Torstena a Sandra Koalickových. V sobotu bude probíhat tradiční maraton a v neděli překážková jízda s následným vyhodnocením. Exkurze by měla přinést nejenom pěkné sportovní zážitky, ale i morální podporu našim závodníkům. Více info na www.gotthardova.cz
 

Kompletní informace včetně ceny a kontaktu k zaslání přihlášky najdete ZDE

 

Text: Lenka Gotthardová
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE