reklama 11D

Evropský pohár žokejů: Chceme se přiblížit k listed, říkají pořadatelé

ikonka

30. květen bude dostihovým "superčtvrtkem". Uzavírají se přihlášky prakticky všech klíčových srovnávacích dostihů. Kromě nejbohatšího mítinku sezony Evropského poháru žokejů budou odtajněni i kandidáti Velké ceny Prahy a Svatováclavské ceny.
23.05.2019 16:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

Do největšího rovinového mítinku sezony Evropského poháru žokejů (EJC) sice zbývají ještě čtyři měsíce, ale už za týden přijde první indicie o sportovní kvalitě jeho pátého ročníku. Uzávěrka přihlášek je stanovena na čtvrtek 30. května.
 
Hlavní dostih EJC Leram Million zůstává s dotací 2,6 milionu korun nejbohatším rovinovým dostihem střední Evropy.
 
"Pevně věříme, že letos uděláme další krok k tomu, aby mu byl v budoucnu přiznán status evropského listed. To vnímáme jako jeden z našich hlavních cílů," řekl za pořadatele Milan Baraník.
 
Evropský pohár žokejů se uskuteční v sobotu 28. září ve Velké Chuchli. Premiérově byla zvýšena i dotace tří dalších vrcholů dne EJC Middle, EJC Long - Velké ceny českého turfu a Gerschova memoriálu z 600 tisíc na 750 tisíc korun.
 
Účast Gordona Lorda Byrona a silné německé dvojice loni Evropskému poháru žokejů přinesla velkou publicitu napříč dostihovou Evropou. Baraník věří, že štědrá dotace a stoupající renomé akce opět přilákají kvalitní mezinárodní konkurenci.
 
"Máme signály z Německa a opět doufáme v zájem stájí z britských ostrovů a Irska. Stejně tak se ale těšíme na českou špičku. Výhoda domácího prostředí není zanedbatelná, což připomnělo i loňské české vítězství a prohra Gordona Lorda Byrona v EJC Leram Million," dodal Baraník.
 

Tip: Velký den hřebce Gibraltara. Co zbylo z dráhy, jež překážela Hitlerovi

 
Evropský pohár žokejů již představil i některé další novinky. Například loni poprvé konaný dostih trenérů byl tentokrát vypsán jako jízda nominovaných trenérů a osobností, jimiž se rozumí bývalí jezdci s více než 200 vítězstvími v kariéře.
 
Nominace žokejů pro pátý ročník EJC bude zveřejněna během léta.
 
30. květen bude v českém turfu "superčtvrtkem", neboť kromě Evropského poháru žokejů mají uzávěrku přihlášek i Velká cena Prahy a Svatováclavská cena. Mílařský a sprinterský vrchol byly vypsány s dlouhodobými přihláškami poprvé, poběží se 31. srpna v Mostě a 8. září ve Velké Chuchli.
 
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE