reklama 11A

Drezura jde naproti divákům. Grand Prix Special od letoška i s hudbou

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace udělala další krůček ke zatraktivnění drezurních soutěží. Od letošního roku si totiž jezdci mohou pro úlohy Grand Prix Special zvolit vlastní hudbu, která vhodně doplní jejich sportovní vystoupení.
21.04.2021 13:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Na drezurní novinku, která vstoupila v platnost již před měsícem, upozornil v těchto dnech server Equnews. Mezinárodní jezdecká federace od letošního roku umožňuje drezurním jezdcům vybrat si vlastní hudbu pro úlohu Grand Prix Special. 
 
Nepůjde však přímo o výrazný hudební doprovod k jednotlivým drezurním prvkům, nýbrž se bude jednat o zvukovou kulisu na pozadí. Ostatně, již v minulosti při některých závodech jezdci startovali v klasických úlohách při hudebním doprovodu, který byl vhodně zvolen pro jednotlivé krokové, klusové či cvalové pasáže.
 
Aby se drezurní soutěže staly ještě více atraktivní pro veřejnost i média, FEI se rozhodla dát možnost jezdcům vybrat si pro ně nejpříjemnější zvukovou kulisu, kterou si mohou nechat vyrobit na zakázku. Její hlasitost by však měla být v daném rozmezí 65 až 70 decibelů. 
 

Psali jsme: Junioři mohou dál jezdit drezury ve fraku. Šlo o administrativní chybu

 
Hudba nebude hodnocena a nebudou tak za ni moci rozhodčí udělovat žádné známky. Pokud sportovec vlastní hudbu nedodá, tak mu ji zajistí pořadatelé dle vlastního výběru. Pro Grand Prix Special lze použít jakýkoliv styl hudby a nemusí ani odpovídat chodu koně. Může se tak jednat jak o jednoduchou píseň, tak o mix ve stylu freestyle, který bude při úloze v souladu s jednotlivými cviky. 
 
V případě, že nastane s hudbou jakýkoliv problém, tak test bude pokračovat bez hudby. U těchto testů navíc nebude prováděna žádná zvuková zkouška před soutěží. 
 
Zdroj: FEI
Foto: Stanislav Pitela
 

Jak vnímáte tuto novinku FEI pro drezurní Grand Prix Special?

celkem hlasů: 16

Hlasování skončilo.

Určitě krok správným směrem 14 / 87.5%
Je mi to jedno 1 / 6.25%
Klasické úlohy by měly být bez hudby 1 / 6.25%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE