reklama 11D

Devadesátka EquiTV ze Světového poháru v Lipsku

ikonka

Devadesátka EquiTV vám tentokrát přináší krátký zpravodajský souhrn z Lipska, kde se ve dnech 18. – 21. ledna konaly závody Světového poháru ve voltiži, čtyřspřeží a parkurovém skákání. Kamery EquiTV u této českými fanoušky oblíbené akce nechyběly...
23.01.2018 16:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU Z LIPSKA SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

Veletrh, show a sportovní mítink Partner Pferd pořádaný na výstavišti v německém Lipsku spojuje každoročně několik disciplín zapojených do halové části série Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace. Letošní ročník nabídl během třetího lednového víkendu špičkové soutěže ve voltiži, čtyřspřeží a v parkurovém skákání.

O tom, kdo si připíše nejvyšší počet bodů do žebříčku voltižní série se rozhodovalo v pátek a v sobotu. Jednoznačným vítězem mužské kategorie se stal díky výkonům s Heiländrem Němec Jannik Heiland. Ten vyhrál obě kola, přičemž známka za sobotní část soutěže atakovala dokonce hranici 9 bodů.

Soutěže čtyřspřeží přinesly napínavou podívanou, která stejně jako obvykle, zvedala diváky ze sedaček, a to jak v pátek při zahřívacím kole, tak v nedělní druhé rozjížďce. Nejvyšší počet bodů si do pohárové tabulky spřežení připsal Jerome Voutaz ze Švýcarska. Ten ve svých jízdách zkombinoval rychlost i čistotu.

Nedělním vrcholem celého mítinku v Lipsku byla parkurová Velká cena započítávaná do Světového poháru Západoevropské ligy. Náročným základním kurzem s překážkami do 160 centimetrů prošlo bez zaváhání patnáct dvojic. Jejich výkony v rozeskakování byly velmi vyrovnané. K velké radosti domácích fanoušků to byl Christian Ahlmann s hřebcem Taloubetem Z, jenž překonal trať rozhodující části bez chyb a nejrychleji, což rozhodlo o jeho prvenství. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE